Rozhovory

Adam Fabisz: Jsem rád, že k nám v poháru přijede Sigma Olomouc

středa 23. srpna. 2023 | Redakce
Už jenom týden dělí třinecké fotbalisty od pohárové bitvy s prvoligovou Sigmou Olomouc. „Na utkání se už všichni velice těšíme,“ nezastírá brankář Adam Fabisz, který vychytal postup v prvním kole ve Vítkovicích.

Vraťme se ještě k úvodnímu pohárovému utkání proti divizním Vítkovicím. Jak jsi je viděl z brány?

Byli to mladí a šikovní kluci. Měli jsme více ze hry, ale v prvním poločase měli i oni nějaké šance. Ve druhém poločase jsme už utkání kontrolovali a dovedli je k zaslouženému vítězství.

Zaznamenal jsi několik zdařilých zákroků a udržel čisté konto…

Myslím si, že nejdůležitější byl můj zásah v prvním poločase ve chvíli, kdy jsme vedli 1:0. Gól na 1:1 jsme nedostali, a to pro nás bylo stěžejní. Ve druhém poločase jsme se snažili neinkasovat a udržet čisté konto. Bylo důležité jak pro mě, tak i pro celý tým.

Koho jsi si přál pro druhé kolo?

Já osobně jsem si přál někoho z ligy. To, že to bude Sigma Olomouc, je skvělé. Teď bude jen na nás, abychom se ukázali a uhráli s ní nějaký solidní výsledek.

Během losování na sebe Třinec s Olomoucí v osudí zbyli. Bavili jste se o tom v kabině?

Koukal jsem se až ze záznamu. Od kluků jsem už předem dozvěděl, že nám nalosovali Olomouc. Jsem rád, že přijede prvoligový tým.

Co můžete od Olomouce čekat?

Bude to velice těžký zápas. Kondičně jsme připravení dobře, tak snad s nimi budeme držet krok.

Utkání s prvoligovým protivníkem bude lákadlem i pro vaše fanoušky, je to tak?

Snad to pro lidi bude super zážitek a snad nám vytvoří skvělou atmosféru. Všichni si přejeme, ať jich přijde co nejvíce.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20