Ohlasy po zápase

Vojtěch Brak: Díky bojovnosti jsme strhli výhru na svou stranu

pondělí 14. října. 2024 | Redakce
Už druhou vítěznou branku v této sezoně zaznamenal třinecký stoper Vojtěch Brak. Svým celkově třetím zásahem sezony rozhodl o vítězství nad houževnatým Uničovem.

Vloni na podzim jste s Uničovem doma prohráli 1:3 – zásluhou dvou branek kapitána hostů Tomáše Komendy. Zkušený útočník vás potrápil i tentokrát, kdy první gól připravil a druhý sám vstřelil. Chystali jste se na něj nějak speciálně?

Ano, chystali. Byla to chyba nás, obránců, že jsme mu dali tolik prostoru. Buď jsme se nedomluvili, nebo se špatně postavili a špatně jej hlídali. Beru to jako naši chybu. Ale je třeba říct, že nejdříve krásně přihrál z první na gól a pak si našel místo a výborně zakončil. Dali jsme mu prostor a on toho využil.

Souhlasíš, že pokud byste využili šance, které se vám naskytly za stavu 0:0 nebo 1:0, utkání by mělo jiný vývoj?

Do 20. minuty jsme dominovali, mohli jsme dát tři čtyři góly. Uničov se pak probral a ze dvou šancí dal dva góly. My jsme měli další příležitosti. Ve druhé půli jsme už tolik šancí neměli, naopak Uničov se dostával do hry, chvílemi nás i zatlačil. Naštěstí jsme to strhli naší bojovností. Dřeme jeden za druhého až do konce, díky tomu jsme to dotáhli k vítězství.

Už podruhé v sezoně jsi se postaral o vítěznou branku. Jak jsi viděl rozhodující situaci?

Už na začátku druhé půle jsem měl velikou šanci, kdy jsem z prostoru zadní tyče nastřelil tyčku. Už tohle měl být gól. Pak přišel centr, přeletěl hlavy všech hráčů, míč se dostal ke mně a já ho placírkou poslal do brány.

Ve statistikách máš už tři vstřelené góly. Čím to?

Už se mi povedlo dát tolik gólů, kolik jsem jich dal za celou minulou sezonu. Souvisí to se systémem hry, který zvolili trenéři. Máme spoustu šancí, hodně rohových kopů. To, že se dostávám do šancí, je dáno systémem hry.

Udrželi jste stoprocentní bilanci na domácím hřišti a s Kroměříží se všem soupeřům postupně vzdalujete…

Asi to bude jenom o nás a o Kroměříži. Těší nás, že jsme vyhráli všechny domácí zápasy. Na našem hřišti se cítíme dobře. Začalo chodit více lidí, na stadionu vládne dobrá atmosféra. Jsme za to moc rádi. Snad budou diváci chodit i nadále.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20