Aktuální zprávy

Fotbalisté Třince zahájili letní přípravu

pondělí 01. července. 2024 | Redakce
K úvodnímu tréninku v rámci letní přípravy vyběhli dnes dopoledne fotbalisté Třince – třetí celek uplynulého ročníku MSFL. Kromě hráčů stávajícího kádru trenéři Hejdušek s Jakusem přivítali několik nových tváří.

Hlavní náplní úvodní tréninkové jednotky bylo modelové utkání. Na Hřišti Rudolfa Labaje měli důvod ke spokojenosti „staří,“ kteří pokořili „mladé“ 5:4.

Zatímco za staré nastoupili hráči, kteří nosili třinecký dres v uplynulé sezoně, za mladé naskočili fotbalisté, jenž v uplynulém ročníku působili v třineckém dorostu anebo v jiných oddílech.

Jedním z nich byl urostlý stoper Nik Trček. Jeho příchod z Karviné je na spadnutí. „Jsem rád, že jsem v Třinci. Přišel jsem do klubu, který má postupové ambice. První trénink byl skvělý. Příjemné počasí, výborně připravené hřiště a na hrací ploše solidní konkurence,“ pochvaloval si mladý zadák. Ve stejném týmu s ním byl také jeho spoluhráč z Karviné Pawel Brzóska.

Do přípravy se zapojili navrátilci z hostování – Adam Fabisz (Polanka), Patrik Lörincz, Matěj Mieszek (Řepiště), Tobiáš Nieslanik (Vítkovice), Andrej Nguen (Olomouc) a také talentovaní hráči z třinecké líhně – Ondřej Brzezina, Filip Čmiel, Petr Čmiel a Szymon Jež.

Na testy dorazil vítkovický stoper či defenzivní záložník Chidera Jude Agbo. Snažíme se mužstvo zkvalitnit, hledáme stopera, ofenzivního záložníka a také útočníka,“ sdělil generální ředitel třineckého klubu Karel Maceček a prozradil, kteří fotbalisté třinecký tým opustili. „Pokračovat u nás nebudou útočník Ibrahim Ayoola, záložník Clement Malachy, stoper Samuel Orság a také Lukáš Holík.“

Trenér Tomáš Hejdušek sledoval úvodní trénink z tribuny. „Kluci měli dva týdny volna. V uplynulém týdnu se rozběhávali v rámci individuálního běžeckého plánu. Na první sraz dorazili natěšení, na úvodním tréninku hráli s obrovskou chutí. Příprava bude krátká, ale intenzivní, budeme trénovat dvoufázově,“ předeslal trenér Třince Tomáš Hejdušek.

V sobotu od 10 hodin jeho svěřenci podstoupí úvodní herní test. Na Borku se střetnou s divizním Havířovem.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20