Preview k zápasu

Derniéra: Třinec čeká Zlínsko

úterý 11. června. 2024 | Redakce
Letošní ročník MSFL fotbalisté Třince završí v Otrokovicích. Postaví se místnímu Zlínsku, které v konečné tabulce MSFL obsadí druhé místo za Baníkem Ostrava. Třinečtí usilují o konečnou třetí příčku.

Osm vítězství, tři nerozhodné výsledky a čtyři porážky zaznamenali v jarní části MSFL fotbalisté Zlínska. V tabulce jara jsou s 27 body na třetím místě.

Statistiku si svěřenci Davida Rojky mohou vylepšit ve středečním utkání. Konečné druhé místo v tabulce třetí nejvyšší soutěže obsadí tak jako tak. Pokud zvítězí, budou se pyšnit stejnou bilancí jako jejich protivník.

Třinečtí fotbalisté na jaře prohráli ve Frýdlantu a v Hlučíně a remizovali v Rosicích a v Uničově. Doma byli stoprocentní, drželi sérii sedmi zápasů bez porážky.

Tyhle údaje však přestaly platit po víkendovém střetnutí s Baníkem Ostrava, ve kterém přišli o dvoubrankový náskok, a nakonec museli zkousnout porážku 2:3. Trenéři Hejdušek s Jakusem postrádali několik zraněných hráčů – Zinhasoviće, Holíka či Ciencialu.

V případě, že třinečtí fotbalisté zakončí sezonu vítězstvím, v konečné tabulce obsadí třetí pozici, a to bez ohledu na výsledky ostatních týmů. Pokud remízují nebo prohrají, mohou je přeskočit Znojmo, Uničov a béčko Karviné.

Před posledním kolej je jasné, že do druhé ligy jde rezerva Baníku Ostrava. Pouze divize se v nové sezoně bude hrát ve Frýdlantu, Hranicích a Bohunicích. Záchranu slaví v Uherské Brodě.

Poslední vzájemný zápas:

FK Třinec – FC Zlínsko 1:2 (1:0)

Branky: 42. Dedič z pen. – 71. a 90. Kašpárek.

Rozhodčí: Proske – Dedek, Mankovecký.

ŽK: Dedič, Zinhasović, Clement, Libuša, Brak, Pulpit – Dziuba, Kiška, Rojka.

ČK: 84. Straňák – 84. Weber.

Třinec: Adamuška – Vlachovský (34. Brodziansky), Brak, Straňák, Omasta – Machuča, Holík (80. Maksić) – Bouguetouta, Zinhasović, Barkov (54. Clement) – Dedič. Trenér: Pulpit.

Zlínsko: Kalina – Mirvald, Dziuba, Krakovčík, Kiška – Dano – Gerža, Pernackij, Weber, Russmann (61. Sova) – Kašpárek (90+4. Ilic). Trenér: Rojka.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17