Preview k zápasu

Třinec míří do Uherského Brodu

pátek 31. května. 2024 | Redakce
MSFL spěje do finiše, fotbalisty Třince čekají ještě dvě venkovní utkání. To první odehrají v sobotu od 17. hodin v Uherském Brodě.

Slovácký celek si v sezoně 1994 – 1995 zahrál druhou nejvyšší soutěž, v níž tehdy působil také Třinec. V dalších letech působil krátce v MSFL, nejčastěji startoval v divizi a v krajském přeboru.

Po návratu do MSFL se Broďané pohybují spíše v dolní polovině tabulky a na jaře bojují o udržení třetí nejvyšší soutěže. Nejinak je tomu i letos.

Po slabém podzimu Uherský Brod v zimní pauze vyměnil trenéra a také polovinu mužstva. Z úvodních šesti jarních zápasů Broďané vytěžil pět bodů. Doma porazili rezervu Slovácka a rozešli se smírně se Startem Brno a béčkem Zlína. Venku prohráli v Uničově, Rosicích i v Hlučíně.

V Bohunicích Uherský Brod prolomil špatnou sérii na soupeřových hřištích a následně doma roznesl Hranice 6:0. V posledních šesti kolech už však naplno nezabodoval – remizoval doma se Znojmem, béčkem Karviné a venku v Blansku, prohrál v Hodoníně, na trávníku Zlínska a doma s béčkem Ostravy.

V tabulce je prozatím poslední s jednobodovým mankem na nesestupovou 15. příčku.

Třinečtí fotbalisté vyhráli šestkrát v řadě. Díky domácím úspěchům proti Frýdku-Místku a Znojmu si uchovali šanci na zisk konečného druhého místa.

Do Uherského Brodu jedeme se vším respektem k soupeři, ale zároveň s odhodláním uspět. Čeká nás další těžký zápas s nepříjemným soupeřem. Domácí hrají o udržení soutěže, takže to bude boj. Přesto jedeme s cílem uspět, pokusíme se udržet úspěšnou sérii až do konce soutěže,“ předeslal trenér třineckých fotbalistů Tomáš Hejdušek.

Podzimní vzájemný zápas:

FK Třinec - ČSK Uherský Brod 8:1 (4:0)

Branky: 1. Machuča, 13. Vlachovský, 29. Maksić, 31. Zinhasovič, 60. Zinhasovič, 63. Vlachovský, 73. Dedič, 87. Dedič – 90+1. Votava (pen.) Rozhodčí: Habermann – Dedek, Šafrán. ŽK: Zinhasović, Maksić, Vučićević – 28. Obdržálek, 86. Leskovjan

FK Třinec: Fabisz – Vlachovský, Brak, Maksić, Omasta – Samiec, Machuča (63. Bartůněk) – Bouguetouta (74. Brodziansky), Zinhasović (68. Dedič), Clement (68. Vučićević) – Holík (74. Martin Klocek). Trenér: Pulpit.

ČSK Uherský Brod: Somberg (37. Kozelek) – Obadal, Leskovjan, Lorenc, Mančík (46. Konečný) – Obdržálek, Škultéty, Novotný (46. Motal), Bulko (58. Zábojník) – Votava, Martiš. Trenér: Šebesta.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17