Rozhovory

Představujeme posily: Dominik Konečný

čtvrtek 21. března. 2024 | Redakce
Na podzim nastupoval za divizní Hlubinu, v premiérovém jarním utkání vyběhl v základní sestavě Třince v MSFL a proti Hodonínu vsítil vítěznou branku. Třetí nejvyšší soutěž záložník Dominik Konečný velmi dobře zná, v dresu Frýdku-Místku v ní odehrál kolem 60 utkání.

S fotbalem jsi začal v Baníku Ostrava?

Ne. Fotbalovou kariéru jsem odstartoval v Šenově. Po nějaké době jsme se přestěhovali do Rožnova, za který jsem hrával. Tam si mě všimli z Baníku, a tak moje další kroky vedly do Ostravy.

S třetí nejvyšší soutěží máš zkušenosti, nastupoval jsi v ní pravidelně ve Frýdku-Místku…

Přesně tak. Za Frýdek-Místek jsem odehrál něco kolem 60 utkání, takže Moravskoslezskou ligu celkem znám.

Další starty střádáš v dresu Třince…

V Hlubině, kde strávil poslední půlrok, trenér chtěl, aby všichni hráči měli zhruba stejné vytížení. Hrával jsem i nehrával, nebyl jsem s tím spokojený, a proto jsem chtěl změnit angažmá. Jsem rád, že můžu být v Třinci. Kontaktoval mě trenér Tomáš Hejdušek. Zná mě dobře z Baníku, vedl mě tři roky v mládeži.

Původně jsi přišel na zkoušku, o smlouvu sis řekl výkony v přípravě…

Začátek jsem neměl ideální, ale bylo jenom otázku času, kdy si zvyknu na tempo. Moje forma šla pomalu nahoru a jsem moc rád, že jsem v Třinci nakonec mohl zůstat. Dostal jsem se do sestavy, dal jsem gól, takže mě to asi vyjde draho. Mám radost, že mi trenér dává příležitost ukázat se.

V Hodoníně jsi před přestávkou otevřel skóre. Jak jsi svůj zásah viděl?

Svedl jsem souboj s protihráčem ve středu hřiště. Zatímco se domácí dožadovali faulu, já si navedl míč na střed a snažil jsem se obstřelit gólmana na zadní tyč, což se mi podařilo.

Překvapil tě konečný výsledek utkání, které jednoznačně vyznělo ve váš prospěch?

V prvním poločas jsme hráli proti větru, bylo to hodně těžké. Ve druhé půli jsme hráli s větrem, proto byl o hodně lepší. Výhra 4:0 v prvním zápase je výborným výsledkem, budeme chtít takhle pokračovat dál. Zimní příprava nebyla snadná, celou dobu jsme makali. Těší mě, že jsme tu práci přenesli hned do prvního utkání. Pro lidi to byla skvělá pozvánka na domácí zápas.

Proti béčku Karviné jsi odehrál první poločas…

Jsou zápasy lepší i horší, o poločase jsem střídal. Nesmírně mě těší, že jsme utkání zvládli za tři body, protože rezerva Karviné byla opravdu velice silným soupeřem.

Po dvou kolech máte plný počet bodů. Co na to říkáš?

Nic lepšího jsme si nemohli představit. Budeme poctivě pracovat dál, aby to takhle pokračovalo.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10