Preview k zápasu

Fotbalisté Třince přivítají Blansko

čtvrtek 12. října. 2023 | Redakce
Odčinit nečekaný nezdar na stadionu Hranic – s tímto předsevzetím jdou do zítřejšího utkání s Blanskem fotbalisté Třince. Střetnutí má výkop v 15. hodin.

Netradičně páteční utkání bude soubojem celků z dolních pater tabulky. Zatím devátý Třinec (16 bodů) vyzve Blansko, které je s 12 body na 14. pozici.

Blansko se letos rozjíždělo pomaleji. V premiéře se rozešlo smírně 1:1 s Rosicemi, ale posléze třikrát padlo – na hřišti zlínského béčka 0:1, Startu Brno 1:3 a mezitím 1:3 i v domácím klání s Hlučínem.

Premiérové vítězství sezony Blansko zapsalo v domácí bitvě s Bohunicemi, které zdolalo 2:1. V Hranicích pak neuspělo, prohrálo 2:1 a na stadionu rezervy Slovácka 2:0.

Domácí dvojzápas Blansko zvládlo, poradilo si 1:0 se Zlínskem a 3:2 se Znojmem. V Uherském Brodě remizovalo 2:2 a vyválčilo tak první bod na soupeřově hřišti. Před týdnem hrálo bez branek s béčkem Baníku.

Třinečtí fotbalisté doma dvakrát klopýtli – v premiéře se rozešli 1:1 s Hodonínem a následně prohráli 1:3 s Uničovem. Obě domácí zaváhání dokázali napravit, v Karviné vyhráli nad tamním béčkem 4:1 a v Kunovicích přemohli rezervu Slovácka 3:2.

První domácí tři body zapsali proti Rosicím, které porazili 3:1. Ve Zlíně, kde je naposledy vedl trenér Roman West, Třinec remizoval 2:2, ve Frýdku-Místku prohrál jasně 0:3, doma hrál s Hlučínem bez branek a posléze remizoval 2:2 na trávníku Startu Brno.

Hubené vítězství nad dalším brněnským celkem, Bohunicemi, třinečtí hráči nepotvrdili. V Hranicích neudrželi vedení, před koncem dostali dva góly a odjeli s prohrou 1:2.

Páteční utkání, které bude řídit trojice rozhodčích Jan Zapletal, Michal Grečmal a Petr Lukašík, bude speciální pro trenéra Třince Martina Pulpita a křídelníka Martina Vlachovského. Oba dva totiž v Blansku před nedávnem působili.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17