Rozhovory

Dohnala nás únava z náročného týdne, přiznal Vojtěch Brak

pondělí 04. září. 2023 | Redakce
Premiérovou branku v třineckém dresu v soutěžním utkání zaznamenal obránce Vojtěch Brak. Proti Rosicím se prosadil v první minutě – po rohovém kopu.

Všechny tři góly jste Rosicím dali ze standardních situací. Co na to říkáš?

V posledních zápasech se nám standardní situace dařilo dobře zahrávat, tak snad v tom budeme pokračovat. Je to věc, kterou si můžeme pomoct, tak jako proti Rosicím.

Jak se zrodilo vaše vedení, které jsi zařídil hned v úvodní minutě?

Martin Samiec to výborně tečoval na přední tyči a já to jen uklidil do brány. Konečně jsme to sehráli správně., Říkal jsem mu, že to musí tečovat dozadu. Konečně mě poslechl. Udělal to výborně a já to už jen zavřel.

Jednalo se o tvůj první gól v soutěžním utkání. Budeš platit zápisné?

Myslím si, že už jsem je zaplatil, že v nějakém přátelském utkání jsem už gól vstřelil. Ale to je otázka spíše na Jirku Adamušku, který je pokladníkem.

Do šancí jsi se dostal i na hřištích Karviné a Slovácka.

Myslím si, že skoro v každém, zápase jsem měl nějakou příležitost. Ta na Slovácku byla tutová, to měl být gól. Rád bych týmu pomohl nějakými góly po standardních situacích, i když naší prioritou je zlepšení obranné fáze.

Proti Rosicím se vám povedl vstup do utkání, poprvé jste doma nemuseli dotahovat.

Začátek jsme měli dobrý. Myslím si, že v první půli nás trochu dohnala únava z náročného týdne. Budu mluvit za sebe – mě určitě. V prvním poločase jsem tahal nohy, nebylo to moc dobré. Ve druhé půli to už bylo mnohem lepší. Chtěl bych poděkovat klukům, že jsme to ubojovali. Takové vítězství, které se uhraje srdcem je cennější, než kdyby se zrodilo díky pohlednému fotbalu.

Na Hřišti Rudolfa Labaje jste uspěli až na třetí pokus. Teď už se rozjedete a budete přidávat další úspěchy?

Před zápasem jsme zkusili některé věci změnit. I proto to možná vyšlo. Asi to budeme opakovat. Ale víc neprozradím, zůstane to v kabině.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36