Rozhovory

Představujeme letní posilu: Martin Vlachovský

středa 16. srpna. 2023 | Redakce
Postupně si představíme nové tváře v třineckém mužstvu. Tou první bude 22letý křídelník Martin Vlachovský z Prostějova, který si okamžitě vydobyl místo v třinecké základní sestavě.

Jsi odchovancem Karviné. Do prvního mužstva jsi nikdy neprorazil.

Snažil jsem se, ale nevyšlo to. Takový je fotbalový život. Šel jsem to zkusit jinde, zakotvil jsem v Prostějově. Vloni na podzim jsem moc nehrával, šel jsem na několik zápasů na hostování do Frýdku-Místku. V zimě jsem se vrátil, na jaře jsem pak naskakoval do hry z lavičky jako náhradník. Povedlo se nám zachránit druhou ligu, klub se poté rozhodl pro velikou hráčskou obměnu.

V klubu ti řekli, ať si najdeš nové angažmá?

Trenér mi řekl, že bych moc nehrával, takže jsem hledal nějakou jinou variantu. Jsem v Třinci, z domů to mám kousek. K tomuhle kraji mám vztah.

Jaké jsou tvé dosavadní dojmy na nové fotbalové adrese?

V prvních dvou týdnech jsme makali jako blázni. Myslím si, že třinecké mužstvo má kvalitu, jsou v něm dobří hráči i trenéři.

Naskakuješ na kraji zálohy, někdy v útoku. Na kterém místě se cítíš nejlépe?

Asi na kraji. Ale tohle nechám na trenérovi, zkouší různé varianty a hledá tu nejlepší.

Co bys o sobě prozradil fanouškům?

Jsem spíše ofenzivní fotbalista, raději útočím než bráním. Rád se zapojuji do ofenzívy, zkouším hrát jeden na jednoho.

Premiéra v MSFL se tvému novému mužstvu příliš nepovedla. Čím to?

První zápasy bývají vždycky takové nervózní. V první půli jsme nedostali soupeře pod takový tlak, jaký jsme chtěli, ve druhém poločase už to bylo o něco lepší. Musíme si vytvářet více šancí a proměňovat je. V předfinální fázi je potřeba lépe řešit situace. Kdybychom proti Hodonínu dali druhý gól, tak se všichni uklidníme. Na druhou stranu soupeř byl kvalitní, dobře připravený. Přesto to bude jenom o nás.

Zápas v Karviné na stadionu Kovony byl pro tebe speciální, je to tak?

V Karviné jsem doma, na tomhle hřišti jsem vyrůstal, strávil jsem tu nějaké ty roky. Odehrál jsem i dvě sezony za béčko, takže spoustu kluků z Karviné znám. Bylo příjemné si proti nim zahrát, a ještě lepší je porazit. Mohl jsem dát i gól, obě střely jsem měl lépe umístit. Příště to snad bude lepší.

Martin Vlachovský nastupuje s číslem 15. Dříve působil v Karviné, Frýdku-Místku a Prostějově.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39