Rozhovory

Kroměříž bude těžkým soupeřem, ví Jiří Adamuška

Předevčírem | Redakce
První nulu v letošní sezoně na stadionu Strání vychytal zkušený brankář Třince Jiří Adamuška. S ostatními spoluhráči už vyhlíží sobotní magnet kola a také celého podzimu s Kroměříží.

Díky výhře ve Strání už jste na 34 bodech. Vyhráli jste posedmé za sebou a počtvrté na soupeřově hřišti. Co na to říkáš?

Jsme za to moc rádi. Bylo nám jasné, že ve Straní to nebude jednoduchá zápas. Ať už kvůli povětrnostním podmínkám a hřišti, které bylo trochu hrbolaté. Snažili jsme se za každou cenu uhrát tři body, což se nám povedlo. Natáhli jsme naši vítěznou šňůru a jedeme dál.

Domácí fotbalisté tě příliš nezaměstnali, cestu k první nule v sezoně jsi měl poměrně snadnou…

V prvním poločase neměli nic, ve druhém jednu standardku. Ten míč šel asi nad, ale pro jistotu jsem si sáhl na míč, aby náhodou neskončil na břevně. Pak vznikla nejnebezpečnější situace, kdy se domácí hráč ocitl sám na pravé straně, ale naštěstí pro nás přestřelil bránu.

Musejí brankáři přispívat do kasičky za čisté konto?

Ne, nemusíme. Za vychytané nuly máme jen něco domluvené s ostatními gólmany. Je to moje první letošní nula. My jich ani moc nemáme, všehovšudy jen čtyři.

Další čisté konto by se vám náramně hodilo v sobotu, kdy do Třince dorazí neporažená Kroměříž.

Určitě. Znamenalo by to, že bychom neprohráli. Kroměříž bude těžkým soupeřem. Dává docela dost gólů, především na domácím hřišti, mnoho jich nedostává. Na krajích má rychlostně dobře vybavené hráče, kteří jsou velice nebezpeční. V útoku mají CHwaszcze, který je typologicky stejný jako náš Renda. Očekávám vyrovnaný zápas.

Dost možná ho bude chtít rozhodnout extřinecký Lukáš Holík, který už letos nasázel osm gólů.

Holas se na podzim docela rozstřílel, budeme mu chtít zabránit, aby další gól přidal u nás.

A co jeho další spoluhráči?

V Kroměříži jsem byl půl roku na hostování ze Zlína. Nastupují tam kluci, se kterými jsem hrával ve Zlíně. Znám brankáře Dostála, Jelečka, Zavadila a další. Hrozně moc se na ten zápas těším.

Myslíš, že by na sobotní zápas mohla dorazit i tisícovka diváků?

Vzhledem k situaci v tabulce to bude nejen šlágr kola, ale i celého podzimu. Pro oba celky to bude nejdůležitější podzimní zápas. Věřím, že utkání bude atraktivní i pro diváky. Budeme rádi, pokud nás fanoušci přijdou podpořit v co největším počtu a vyburcují nás k co nejlepšímu výkonu.

Aktuálně

Aktuality

Dvanácté kolo MSFL

Výsledky 12. kola MSFL: Zlínsko – Slovácko 1:0, Uherský Brod – Frýdek-Místek 2:2, Blansko – Rosice 3:1, Kroměříž – Hlubina 5:0, Uničov – Hodonín 0:0, Brno „B“ – St. Brno 1:2, Zlín „B“ – Hlučín 2:4, Znojmo – Karviná „B“ 1:0.

20. 10. 2024, 17:29

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25