Ohlasy po zápase

Vyloučení bylo kaňkou na zápase, říká Tomáš Jakus

Včera | Redakce
Sedmé po sobě jdoucí vítězné vystoupení třineckých fotbalistů na půdě Strání zhodnotil asistent trenéra Tomáš Jakus. "Počkali jsme si na šance a zaslouženě zvítězili," konstatoval.

S jakým taktickým záměrem jste ve Strání nastoupili?

Hrací plocha byla trochu rozbitá. Bylo patrné, že domácí fotbalisté na něm v týdnu sehráli utkání se Zlínskem. Přestože zápas provázelo příjemné podzimní počasí, podmínky pro hru nebyly ideální, protože foukal silný vítr. Domácí fotbalisté hráli z bloku, pomáhali si dlouhými míči. My jsme se v prvním poločase snažili dobývat. Bylo důležité, že jsme do přestávky dali gól, kterým jsme se uklidnili.

Zmínil jste těžký terén. To je důvod, proč jste si zejména v prvním poločase pomáhali dlouhými nákopy?

Ano. Snažili jsme se rozehrávat tak, jak jsme zvyklí, ale terén tomu nesvědčil. Nechtěli jsme vzadu udělat zbytečnou chybu, kdy by nám třeba odskočil míč. Proto jsme hru zjednodušili.

Poločasový náskok vám hrál do karet…

Přesně tak. Domácí hráči se po změně stran snažili, ale my jsme byli lepší. Počkali jsme si na své šance, které jsme proměnili a zaslouženě jsme zvítězili.

Jak jste viděl situaci ze závěru střetnutí, kdy červenou kartu vyfasovali Řihák se Samiecem?

V závěru utkání jsme neudrželi nervy na uzdě, to byla jediná kaňka na zápase. Vedeme 3:0, domácí hráč u lavičky bezdůvodně přepálil Trčka. Chápeme, že Sam (Martin Samiec) se chtěl zastat spoluhráče, ale v té situaci měl udržet nervy na uzdě. Bude nám scházet proti Kroměříži a patrně také v dalších zápasech.

Jak na vás působilo útulné zázemí, kterým nováček MSFL disponuje?

Ve Strání mají moc hezký fotbalový areál s novou tribunou. Na třetí ligu až nadstandardní. Příjemné prostředí, ve kterém vládla skvělá fotbalová atmosféra. Strání má mužstvo na úrovni celků z dolních pater tabulky, akorát mu to teď v poslední době nefunguje a asi se bude rvát o záchranu.

V sobotu vás čeká domácí duel s Kroměříží.

Hráči dnes neměli pozápasové volno, normálně trénujeme a chystáme se na sobotu. Těší nás, že jsme ve Strání uspěli a nedovolili Kroměříži, aby nám odskočila. Držíme s ní krok. Myslím si, že to je nejlepší pozvánka na sobotu, kdy si to spolu rozdáme. Doufáme, že na zápas pravdy, nebo na zápas podzimu přijde spousta diváků.

Na co se mohou těšit?

Očekávám spíše opatrný zápas, taktickou bitvu. Pokud však v úvodu padne gól, může obraz hry může vypadat úplně jinak. Na utkání se každopádně velice těšíme a zveme na ně všechny fanoušky.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20