Rozhovory

René Dedič: Mohlo to být ještě lepší, ale i tak jsme spokojení

pondělí 07. října. 2024 | Redakce
Šestou branku sezony vstřelil do sítě Zlínska kapitán třineckých fotbalistů René Dedič. Jeho celek bodoval naplno v posledních pěti utkáních.

Máte pět výher za sebou, co na to říkáš?

Je to super, ale jak už jsem řekl dříve – my opravdu jdeme zápas od zápasu a vždy se poctivě připravujeme na ten příští. Jsem rád, že nám to jde, že dokážeme potvrdit formu i ve venkovních zápasech, které jsou velice náročné. Ale snadné to nebylo ani posledně doma proti Uherskému Brodu, i když při pohledu na tabulku se to nezdá.

Když se na ni podíváte, tak napočítáte devět výher, jednu remízu a jednu porážku. Co říkáš na dosavadní bodový zisk?

Větší polovinu podzimu máme za sebou. Máme jednu prohru a remízu, určitě i z těch utkání šlo vytěžit více. Vždy to může být lepší. I tak jsme ale spokojení.

Pojďme k utkání v Otrokovicích. Domácí Zlínsko chtělo po čtyřech nezdarech konečně zabrat…

Víme, že na jeho hřišti to nikdy není snadné, v domácím prostředí to je nepříjemný soupeř. Před zápasem začalo hustě pršet, po rozcvičce bylo hřiště rozbité. Bylo nám jasné, že to bude náročný zápas, plný osobních soubojů. Jsme rádi, že jsme ho zvládli. Soupeř nakopával, snažil se hrát dlouhé míče. Smekám před našimi obránci, že vše uskákali, protože to měli opravdu náročné. Na začátku druhé půle nás domácí zaskočili gólem, ale jinak jsme se je snažili do ničeho nepustit.

Zasloužené vítězství?

Určitě ano, i když tím, že jsme nezachytili vstup do druhého poločasu, jsme soupeři dali čuchnout. Čím déle bychom drželi nulu, tím by to pro ně bylo těžší. Museli by otevřít hru a my bychom mohli chodit do brejků, z nichž bychom mohli udeřit. Zápas jsme si zkomplikovali a pak jsme znovu museli útočit.

Jak jsi viděl svou šestou trefu sezony?

Dostal jsem výborný centr od Vlacha (Vlachovského). Míč nebyl příliš prudký, ale protože bylo mokro, povedlo se mi ho dobře prodloužit. Jsem rád, že to do toho růžku zapadlo. Budu se snažit ještě nějaké góly přidat, ale bude mi stačit, když takhle budeme pokračovat a naši úspěšnou sérii natáhneme na další zápasy. To je podstatné. Moje góly vyplývají z dobré hry celého mužstva.

Výhru nakonec zařídil Lukáš Dadak. Co říkáš na jeho zásah?

Na stopera to byl opravdu moc krásný gól. A je dobře, že kdokoliv z nás dokáže skórovat a pomoct mužstvu. V tom je naše síla.

Aktuálně

Aktuality

Dvanácté kolo MSFL

Výsledky 12. kola MSFL: Zlínsko – Slovácko 1:0, Uherský Brod – Frýdek-Místek 2:2, Blansko – Rosice 3:1, Kroměříž – Hlubina 5:0, Uničov – Hodonín 0:0, Brno „B“ – St. Brno 1:2, Zlín „B“ – Hlučín 2:4, Znojmo – Karviná „B“ 1:0.

20. 10. 2024, 17:29

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25