Ohlasy po zápase

Nechci dostávat góly po naší nedůslednosti, řekl trenér Tomáš Hejdušek

neděle 29. září. 2024 | Redakce
Vítězství nad Uherským brodem, který je prozatím předposlední, trenér třineckých fotbalistů Tomáš Hejdušek označil za naprosto zasloužené.

Soupeř stál v bloku na třiceti metrech od brány. Škoda, že jsme ten zápas nerozhodli mnohem dříve, protože šance jsme na to měli. Naopak si to minutu před koncem ještě zkomplikujeme, kdy soupeř z první střely snížil. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, co se táče výstavby hry, držení míče a přechodu do útoku. Ve všem jsme byli jasně lepší, držení míče bylo snad 90 ku 10. Na to se však fotbal nehraje, nakonec jsme vinou naší nedůslednosti znovu inkasovali branku. To je kaňka, která mě mrzí. Nerad bych, abychom dostávali takové branky pramenící z naší nedůslednosti,“ zhodnotil střetnutí hlavní trenér třineckých fotbalistů Tomáš Hejdušek.

Za stavu 2:0 pozměnil sestavu, přesto se vedení jeho svěřencům navýšit nepodařilo. „Vedli jsme 2:0, zápas jsme měli pod kontrolou. Čekal jsem, že přidáme třetí gól a čerstvé hráče pošleme na hřiště mnohem dříve. Gól však nepřišel, přesto jsme sestavu pozměnili, ale tentokrát se naše hra nezlepšila. Střídající hráči nám mnohokrát pomohli, tentokrát to nebylo tak evidentní, po prostřídání tempo hry spadlo. Trček, který šel sám na bránu, mohl rozhodnout. Nakonec se naplnilo rčení: nedáš – dostaneš. Takový je bohužel někdy fotbal. I přesto hráčům děkuji, že jsme vyhráli a udrželi doma neporazitelnost. Vítězství a bodů si musíme vážit,“ dodal kouč Třince.

Jeho protějšek Martin Onda se na lavičku Uherského Brodu vrátil v průběhu týdne. Své působení začal pohárovým vítězstvím nad druholigovým Prostějovem. „Hráli jsme u prvního týmu tabulky a víme, jak tabulka vypadá, takže nám bylo jasné, že v Třinci budeme pod tlakem. To se v prvním poločase potvrdilo. Bylo to pro nás složité, protože domácí hráli výborně. Zaslouženě šli do vedení a měli další příležitosti. My jsme se snažili uhrát po poločase lepší výsledek, aby to ve druhé půli bylo hratelné. Věděli jsme, že ve druhé půli se hra trochu roztrhá a bude tam více prostoru i pro nás. To se i stalo, zahrozili jsme a pak i dokonce snížili, ale už to bylo pozdě. Kdybychom ještě vyrovnali, s ohledem na průběh zápasu by to zasloužené nebylo. Domácím gratuluji k vítězství. My nejsme kouzelníci, abychom v jednom týdnu porazili dva profesionální týmy,“ přiznal kouč Uherského Brodu Martin Onda.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20