Ohlasy po zápase

Výhru věnujeme Mrozovi, říká René Dedič

čtvrtek 26. září. 2024 | Redakce
Fotbalový Třinec zůstává na domácím hřišti stoprocentní. Čtvrté utkání vyhrál díky trefě kapitána Reného Dediče z 87. minuty.

Jak hodnotíš utkání proti nováčkovi – rezervě Zbrojovky Brno?

Myslím si, že na všech hráčích byla patrná touha zvítězit. I když v prvním poločase hoste něco málo měli, proto možná opticky vypadal vyrovnaný, ve druhém jsme šli jednoznačně za vítězstvím. Gólman Zbrojovky byl výborný, zneškodnil nám obrovské šance, chytil míč na brankové čáře, pokryl dorážky. Předvedl neskutečné zákroky.

Jak jsi viděl rozhodující okamžik střetnutí, svou vítěznou trefu?

I při tom mém gólu brankář Brna vyrazil míč před sebe. Míč se dostal za obránce, já placírkou vystřelil, gólman to měl do protipohybu, vyrazil míč před sebe a já se pro něj musel vrátit. Měl jsem to na levou, nohu, ale naštěstí to zapadlo do brány. Byla to standardní situace, které musíme pilovat a musíme si jimi pomáhat. Některé zápasy budou přesně takové, bude to nula nula a rozhodne standardní situace.

Prozatím jsi na pěti vstřelených gólech…

Snažím se, co to jen jde. Každý gól je nesmírně cenný. Ten mě těší obzvlášť, protože to bylo na 1:0. Jedeme ale dál, už v sobotu nás čeká další zápas. Jdeme zápas od zápasu, snažíme se posbírat co nejvíce bodů.

Co říkáš na děsivou srážku brněnského Kučery s brankářem Mrózkem?

Pořádně jsem to neviděl. Myslel jsem si, že míč za obranu jde blíže k Mrozovi, že ho může sebrat rukama. Netušil jsem, že to je tak daleko. Klobouk dolů, že tam šel tak odvážně. To vítězství věnujeme jemu. Doufáme, že bude v pořádku a že se brzy vrátí do brány. Opět nás podržel.

Téměř po roce se v třinecké bráně objevil navrátilec z hostování Adam Fabisz…

Fabiho chci vyzdvihnout, protože dlouho nechytal v mistráku. Přípravné zápasy a tréninky, to není ono. Dnes naskočilo do ostrého utkání, ve kterým Zbrojovka pořád hrozila. Výborně posbíral centry a tím nám hodně pomohl. Po jeho několika zákrocích jsme z něj cítili jistotu. I pro něho je dobře, že se chytil. Máme i Jirku Adamušku, který se uzdravuje. Bude na trenérech, pro koho se rozhodnou. Fabi však ukázal, že se na něho můžeme spolehnout.

V sobotu přivítáte Uherský Brod. Co lze od soupeře čekat?

Bude to nepříjemný soupeř. Možná nás čeká podobný zápas jako ten dnešní. Možná, že Uherský Brod si přijede pro remízu, zatáhne se a my ho budeme muset dobývat. Důležité bude udržet vzadu nulu.

Aktuálně

Aktuality

Osmé kolo MSFL

Výsledky 8. kola MSFL: Hlučín - Rosice 2:0, Zlín "B" - Slovácko "B" 2:0, Zlínsko - Kroměříž 2:3, Uherský Brod - Hlubina 0:4, Uničov - Strání 5:1, Brno "B" - Hodonín 3:0, Karviná "B" - Frýdek-Místek 0:1, Znojmo - St. Brno 2:3.

21. 9. 2024, 12:31

Sedmnácté kolo MSFL

Výsledky 17. kola MSFL: Rosice - Kroměříž 3:3, Zlín "B" - Uherský Brod 0:1, St. Brno - Strání 2:0, Karviná "B" - Zlínsko 2:0, Hlučín - Uničov 0:1, Brno "B" - Blansko 1:0, Frýdek-Místek - Hlubina 0:0, Hodonín - Znojmo 1:0.

12. 9. 2024, 15:06