Rozhovory

Tomáš Omasta: Na utkání jsme byli velmi dobře připravení

čtvrtek 12. září. 2024 | Redakce
Z premiérové trefy v letošní sezoně se v Kunovicích radoval Tomáš Omasta. Po centru Martina Vlachovského hlavou pojistil náskok třineckého mužstva.

Jakým soupeřem byla juniorka Slovácka, která si v předešlém kole vyšlápla na Hlučín?

Snažili se rozehrávat a kombinovat, jenomže hřiště tomu příliš nenahrávalo. Dopouštěli se ztrát míčů, některé jim odskočily. My jsme pak chodili do brejků. Myslím si, že na utkání jsme byli velice dobře připravení po taktické i po fyzické stránce.

Rozhodly dva údery, které jste rivalovi zasadili v závěru prvního poločasu?

Ano, bylo to asi zásadní zlom v utkání. Pak už aktivita domácích hráčů opadla. Vedli jsme, takže museli dohánět. Nám se otevíraly prostory, měli jsme více místa na přechod do útoku. Vývoj zápasu nám svědčil, domácí museli jít do rizika. Závěr utkání byl hektický, místy to bylo nahoru – dolů, ale ty zásadní pasáže jsme zvládli velmi dobře a podrželi míč nahoře. Zvládli jsme to velice dobře, především v obranné fázi.

A teď přejděme ke tvému gólu…

Jsem za něho moc rád. Martinové Vlachovský se Samiecem to velice dobře vykombinovali a pak jsem dostal parádní centr.

Odčinili jste prohru ze Zlína. Dokázali jste si, že dovedete vyhrávat i na venkovních hřištích?

Z chyb, které jsme udělali ve Zlíně, se musíme poučit. Už je chceme hodit za hlavu a koukat dopředu, jít zápas od zápasu. Věřím, že příště budeme silnější.

Aktuálně

Aktuality

Sedmnácté kolo MSFL

Výsledky 17. kola MSFL: Rosice - Kroměříž 3:3, Zlín "B" - Uherský Brod 0:1, St. Brno - Strání 2:0, Karviná "B" - Zlínsko 2:0, Hlučín - Uničov 0:1, Brno "B" - Blansko 1:0, Frýdek-Místek - Hlubina 0:0, Hodonín - Znojmo 1:0.

12. 9. 2024, 15:06

Šesté kolo MSFL

Výsledky šestého kola MSFL: Blansko - Kroměříž 1:3, Uh. Brod - Strání 0:1, St. Brno - Frýdek-Místek 2:1, Zlínsko - Uničov 1:3, Hlučín - Slovácko "B" 0:1, Rosice - Znojmo 2:1, Brno "B" - Hlubina 0:1, Karviná "B" - Hodonín 1:2.

8. 9. 2024, 10:58