Rozhovory

Lukáš Dadak: Příprava je náročná, ale nás to baví

pondělí 08. července. 2024 | Redakce
Jedním z fotbalistů, kteří proti Havířovu odehráli celý zápas, byl mladý stoper Lukáš Dadak.

Jaké bylo první přípravné střetnutí?

Podle mě zápas splnil účel, mělo to určité parametry. Myslím si, že ve druhém poločase jsme byli zodpovědnější, drželi jsme své pozice, hráli jsme ze středního bloku, byli jsme aktivní. Trenérům šlo o to, aby viděli v akci mladé hráče.

Výhru jsi mohl podpořit gólem, Nguenův centr jsi poslal hlavou do tyče…

S trenéry jsme se bavili, že se musíme více chodit dopředu. Byl jsem tam úplně sám, příště musím takovou příležitost proměnit. Pak jsem měl ještě jednu podobnou šanci, ale míč šel nad bránu. Z takových šancí musejí být góly.

Pociťoval jsi únavu po úvodním tréninkovém týdnu?

Na to, že jsme v týdnu měli devět tréninků, jsem měl sil docela dost. Teď ještě nabrat kondici a pořádně vyladit formu na start sezony.

Co říkáš na trefu Andreje Nguena, který na polovině hřiště připravil soupeře o míč a po samostatné akci skóroval?

Před začátkem druhého poločasu jsem mu říkal, že někteří kluci už jsou možná trochu unavení, aby to vzal více na sebe. Nebál se hrát dopředu. Udělal to velice, dobře, vystřelil, možná mu to tam padlo i s trochou štěstí.

Ve středu změříte síly s béčkem Žiliny, v sobotu vás vyzve Opava…

Letní příprava je kratší než zimní, takže té dřiny nebude tolik, přesto je docela náročná. Každý den dva tréninky, na stadionu jsme od rána do odpoledne, ale baví nás to. Od začátku si společně jdeme za svým cílem.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20