Články mládež

Křížem krážem mezi trenéry mládeže

neděle 30. června. 2024 | Jana Zipserová
​Jak vidí uplynulou sezonu ve své kategorii jsme se zeptali trenérů napříč mládežnickými kategoriemi.

Kategorie U18, trenér Slawomir Machej počínání svých svěřenců okomentoval:

„Hlavní cíl, který si naši hráči stanovili, tedy udržet se v lize, splnili, což nebylo tak samozřejmé, ba dokonce to bylo obtížné vzhledem k tomu, že v každém zápase museli soupeřit s hráči i o několik let staršími (a tedy silnějšími), než byli oni sami. V mnoha zápasech se situace opakovala. Zhruba do 70. minuty byli kluci vyrovnaným soupeřem, ale bohužel naši hráči podlehli v závěrečných okamžicích, kdy se projevila jejich fyzická síla a starší hráči podali lepší výkon.

Hráči rozhodně měli možnost získat spoustu zkušeností odehráním mnoha zápasů, což se jim, věřím, vyplatí v jejich další kariéře.

Některé vysoké porážky byly způsobeny tím, že v každém zápase se kluci snažili hrát dopředu, konstruovali útočné akce, čehož soupeř často využíval a trestal je dalšími góly.

Určitě si všichni hráči zaslouží slova díků za vytrvalost a obětavost, neboť v mnoha případech odehráli zápasy se svou věkovou kategorií a k dalšímu utkání cestovali hned na druhý den, což bylo důsledkem toho, že kádr týmu byl značně zúžen řadou zranění.„

Kategorie U14, dojmy trenéra Ivana Martinčíka:

„Jarní část sezony byla z mého pohledu taková průměrná. Některé zápasy se nám docela povedly hlavně herně, ale měli jsme bohužel i zápasy horší. Hodně jsme se potýkali s nemocemi a zraněními hráčů a tím jsme byli docela oslabeni. Nicméně hráči udělali i přesto herní posun a nebáli se hrát s míčem.“

Kategorie U13, slova trenéra Jana Opluštila:

„Podzimní část byla mírným zklamáním, jelikož jsme nesplnili cíl skončit do 8. místa, které nám uteklo tuším těsně o 4 body. To pro nás znamenalo jarní část hrát s týmy na 9. - 16. místě což pro nás byla velká škoda, jelikož v zimní přípravě jsme odehráli kvalitní a vyrovnaná utkání s týmy z čela tabulky.

Jarní část jsme ovládli suverénním způsobem a celou spodní skupinu vyhráli. Kluci za tenhle rok udělali velký posun, odváděli dobrou práci v tréninku a v týmu je velký potenciál. Věřím, že následující sezonu se budeme pohybovat na špici tabulky.„

Kategorie U12, Vojtěch Borgosz s Jířím Ročkem se vyjádřili následovně:

„Hodnocení sezony bychom rozdělili na dvě půlky. První polovina byla pro nás hlavně seznamovací, kdy jsme se společně s kluky seznamovali, jak po sociální stránce, tak po stránce herní. Ohledně herní stránky, zkoušeli jsme různé varianty rozestavení, ale i hráčských postů. Zároveň k nám přišlo v létě deset nových kluků, takže se i hoši mezi sebou navzájem poznávali. S postupem času pak šlo vidět, že se vytváří dobrá parta jak na hřišti, tak mimo něj. Více a více jsme se sehrávali a ke konci podzimu už šlo vidět, že jsme se zvedli i na hřišti, a nakonec z toho vzešlo 9. místo po podzimní části.

Druhá půlka sezony probíhala s cílem kluky posunout jak po individuální, tak po týmové stránce. Dále si kluci nastavili vlastní cíle, kterých chtějí dosáhnout, což se jim nakonec povedlo. Po rozdělení soutěže jsme v druhé polovině tabulky skončili v TOP3 za dvěma velmi kvalitními týmy. Zároveň i herní stránka nevypadala špatně (i když zde máme stále velké rezervy), kdy jsme odehráli včetně přípravy velmi kvalitní zápasy a věříme, že příští rok na to navážeme a budeme konkurenceschopnější i týmům z první poloviny tabulky.

Dále jsme velmi spokojeni s tréninkovou docházkou a účastí, protože jen díky tomu se kluci můžou dále posouvat. Cítíme z kluků stále chuť a energii se nadále posouvat a hlavně vítězit, což je strašně důležité a odměnou a úspěchem pro kluky bylo kromě vysokého počtu výher (včetně přípravy 18 výher z 22 zápasů) tak i nominace 4 z nich na závěrečný sraz výběru MSKFS, což bereme jako odměnu pro ně, jak pracovali celou sezonu. Věříme, že jsme se opět o kousek posunuli a že v tomhle trendu budeme nadále pokračovat i následující sezonu v kategorii U13 a opět si laťku o kousek posuneme.

Na závěr bychom chtěli poděkovat, jak klukům, tak rodičům za přístup a za vzornou reprezentaci klubu a těšíme se na další sezónu tentokrát už v kategorii U13.“

Počínání přípravkových kategorií popsal jejich vedoucí Jan Syrový:

„Jarní část sezony hodnotím velmi pozitivně. Neustále pracujeme tak, abychom kluky i dívky posouvali jak fotbalově, tak lidsky. Velké poděkování patří všem, zejména však kolegovi Tomáši Vávrovi a jeho trenérským kolegům z kategorie U10, kteří se podíleli na našem prvním ročníku turnaje pro starší přípravky Steel cup, který měl velkou kvalitu. Radost mám za kategorii U11, která půjde do žáků velmi dobře připravena. Byla radost vidět kluky jak chtějí na sobě pracovat. Na závěr bych poděkoval trenérům z U11 Michalovi Baumanovi a Petrovi Jouklovi za kus odvedené práce s touto kategorií. Mé díky patří také všem ostatním trenérům a trenérkám, kteří se snaží předávat třinecké mládeži to nejlepší co se dá. Popřál bych hodně štěstí do nových výzev.

Všem trenérům, trenérkám, hochům a děvčatům přeji hodně štěstí do nových výzev, ať si užijí prázdniny, současně si odpočinou a přijdou natěšeni na novou sezonu.“

Aktuálně

Aktuality

Páté kolo MSFL

Výsledky 5. kola MSFL: Slovácko "B" - Start Brno 3:2, Uničov - Uherský Brod 2:0, Strání - Blansko 2:0, Zlínsko - Znojmo 2:1, Frýdek-Místek - Rosice 1:4, Hodonín - Hlučín 0:1, Hlubina - Zlín "B" 0:5, Kroměříž - Brno "B" 4:0.

3. 9. 2024, 11:09

4. kolo MSFL

Výsledky 4. kola MSFL: Uherský Brod - Zlínsko 2:5, Brno "B" - Strání 1:4, Zlín "B" - Kroměříž 0:2, Znojmo - Frýdek-Místek 1:4, Karviná "B" - Hlubina 4:0, Rosice - Slovácko "B" 3:1, Blansko - Uničov 1:1, St. Brno - Hodonín 2:2.

26. 8. 2024, 09:39