Články mládež

Martin Zbončák: čekají nás nové věci

neděle 30. června. 2024 | Jana Zipserová
Ukončenou sezonu rozebral v rozhovoru trenér nejstarší kategorie U19 Martin Zbončák a současně prozradil jaké změny čekají třineckou mládež.

Jak bys zhodnotil uplynulou sezonu?

Tým jsem převzal až v průběhu zimní přípravy, v polovině února. Některé kluky jsem již znal z působení v akademii RFA v Karviné. Od prvního dne jsem registroval, že hráči mají do fotbalu velkou chuť, nadšení a na tréninku na sobě chtějí pracovat. Už po podzimní části měl tým velmi slušný bodový zisk, kdy s bilancí 8-0-7 získal 24 bodů. V jarní části se klukům povedlo uhrát dalších 29 bodů po 9 výhrách, dvou remízách a čtyřech prohrách. V tabulce jsme tak obsadili výborné 4. místo, ale ještě důležitější bylo, že jsme hráli velmi aktivně a ofenzivně, o čemž svědčí i celkové skóre 94:49. V pořadí střelců dorostenecké ligy se Szymon Jež umístil na druhém místě, když nastřílel 29 gólů. Za celou sezonu patří hráčům velká pochvala.

Od 1.7. Tě čeká nová funkce, prozradíš nám, co se chystá?

Ano, od nové sezony budu šéftrenérem třinecké mládeže. Na tuto práci se velmi těším a věřím, že všichni v klubu budeme pracovat na tom, aby se třinecká fotbalová mládež ještě více zkvalitnila.

Jaké budou Tvé první kroky v této funkci? Hodláš něco měnit či nově nastavovat?

Už nyní mám na starosti personální obsazení realizačních týmů pro novou sezonu. Postupně chci poznat trenérskou práci u všech mládežnických kategorií a až poté nastínit svoji představu o celkovém fungování a metodice tréninkového procesu, tak aby se nám dařilo zapracovávat do A týmu co nejvíce odchovanců.

Nadále však budeš zůstávat hlavním trenérem u kategorie U19, je to tak?

Ano, hlavním trenérem U19 budu i v nadcházející sezoně. Příprava nám startuje v pondělí 15.7. a již 10.8. sehrajeme první mistrovské utkání.

Nastínil jsi, že ve své plánované koncepci budeš chtít zapracovávat odchovance do A týmu, máš už potencionální adepty?

Mám velkou radost, že se už na jaře začal v Áčku objevovat Szymon Jež, který tam taky 1.7. zahájí přípravu na nový ročník MSFL. Do tréninkového procesu se s prvním týmem zapojí taky Ondřej Brzezina a Petr Čmiel.

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20