Ohlasy po zápase

Občas to takhle zkouším na tréninku, prozradil Dominik Konečný

čtvrtek 23. května. 2024 | Redakce
Pojistkou na 2:0 v derby podal třinecký záložník Dominik Konečný přihlášku do soutěže o gól roku. Brankáře Frýdku-Místku pokořil střelou téměř z poloviny hřiště.

V prvním poločase jsme sice drželi míč, ale nehráli jste tak ofenzivně jako jindy. Čím to bylo?

Nechtěli jsme bláznit a až příliš otvírat hru, abychom neudělali nějakou zbytečnou chybu a třeba ten zápas ztratili. Frýdek-Místek má velmi šikovné hráče. Znám je, s polovinou z nich jsem hrál. Jsem rád, že jsme se znovu mohli vidět.

Po změně stran už měl územní převahu Frýdek-Místek.

Vedli jsme 1:0, nechtěli jsme se nikam hnát, snažili jsme se hlídat si vedení. Věděli jsme, že soupeř dvakrát neinkasoval, takže jsme se na něj pečlivě připravili. Jsem rád, že jsme ten zápas nakonec zvládli.

Definitivní rozuzlení přinesla tvoje nádherná trefa. Provedl jsi to přesně podle představ?

Zhruba na polovině hřiště jsem se dostal k míči, koukl jsem se, kde stojí brankář a zkusil jsem ho přelobovat. Doufal jsem, že míč zapadne do brány. Vyšlo to. Občas to takhle zkouším na tréninku, ale v zápase se mi to ještě nepovedlo. Byla to premiéra. Kluci říkali, že to byl moc hezký gól.

Dočkají se od tebe spoluhráči v kabině nějaké dobroty?

Každý hráč, který nastoupí proti svému bývalému týmu, vždycky něco donese. Kluků, kteří hráli ve Frýdku-Místku je v kabině více, takže se ještě domluvíme, co přesně to bude.

Přestože na trávník nastupuješ vesměs jako náhradník, skóroval jsi už čtyřikrát. Role žolíka ti vyhovuje?

Jsem sice naštvaný, že nehraji, ale jakmile nastoupím na hřiště, snažím se odvést maximum. Jsem rád, že mi to tam občas padá, že mohu týmu pomoct góly.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17