Preview k zápasu

Derby je tady. Do Třince přijede Lipina

úterý 21. května. 2024 | Redakce
Atraktivní sousedské derby bude k vidění zítra od 17.30 hodin na Hřišti Rudolfa Labaje. Třinečtí fotbalisté v něm vyzvou Frýdek-Místek.

Svěřenci trenéra Tomáše Hejduška jsou na jaře na svém trávníku zatím stoprocentní. Postupně si poradili s rezervami Karviné, Slovácka i Zlína, pokořili rovněž nováčka z Brna i Hranice, proti kterým zaznamenal hattrick útočník René Dedič.

Venku fotbalisté Třince výsledkově klopýtli v Hlučíně a ve Frýdlantu, remizovali v Uničově a v Rosicích. Díky výhrám v Hodoníně v Bohunicích a posledně v Blansku se posunuli v tabulce na třetí příčku. A tu by rádi v derby uhájili.

Úkol to nebude snadný. Frýdek-Místek, který místo Roberta Pištěka, jenž zamířil do Baníku Ostrava, vede bývalý útočník Valcířů Martin Šrámek, naposledy na sebe upozornil výhrou 4:0 v Bohunicích. Lipina si vedla slušně i v předešlých utkáních – prohrála sice doma se Zlínskem, s béčky Karviné i Ostravy a také v Hlučíně, ale remizovala s Frýdlantem, v Hodoníně a v Rosicích a vyhrála v Uničově, nad Brnem, rezervami Zlína i Slovácka a nad již zmíněnými Bohunicemi.

Frýdek má podle mě kvalitní mužstvo, které určitě patří do horních pater. Není náhoda, že se mu teď na jaře začalo dařit, hlavně bodově. Na podzim jsme tam prohráli 3:0, tudíž jim máme co vracet. Chceme uspět, prodloužit sérii domácích vítězství, a hlavně se přiblížit druhému Zlínsku. Hrajeme od půl šesté, navíc je to derby, tak snad nás přijde podpořit dost lidí,“ prohlásil třinecký záložník Martin Samiec.

Poslední vzájemný zápas

MFK Frýdek-Místek – FK Třinec 3:0 (1:0)

Branky:27. Hykel, 84. Střelec, 90+1. Halda.

Rozhodčí: Silný – Ehrenberger, Vejtasa.

ŽK: Coufal – Maksić.

Frýdek-Místek: Lasák – Neumann, Coufal, Bialek, Velner – Obuch (78. Massaniec), Gorčica (90+2. Šponer), Janjuš (90+2. Nevřela), Hykel (69. Martiník) – Rubý (78. Halda), Střelec. Trenér: Pištěk.

Třinec: Adamuška – Bouguetouta (77. Brodziansky), Brak, Maksić, Vlachovský – Omasta, Samiec (68. Zinhasović), Machuča, Clement (77. Straňák) – Dedič (60. Vučićević), Holík (60. Barkov). Trenér: Pulpit

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20