Rozhovory

Odchovanec Szymon Jež ozdobil premiéru gólem

úterý 14. května. 2024 | Redakce
Zanedlouho jej čeká maturita na průmyslové škole v Karviné. Fotbalovou zkoušku dospělosti nadaný třinecký odchovanec Szymon Jež úspěšně absolvoval o víkendu. Svou premiéru ve třetí lize proti Hranicím ozdobil gólem.

Jaké byly tvoje fotbalové začátky?

S fotbalem jsem začal v sousední Vendryni, kde jsem chodil i do školy a kde jsem vyrůstal. V Třinci mě pak vedla celá řada trenérů, v přípravkách to byl pan Berešík, později například pan Syrový a pak i pan Maceček. Ten mě vedl v dorostu v devatenáctce. Posunul mě z obrany dopředu a já pak začal dávat góly.

Kdy jsi se dozvěděl, že se objevíš v nominaci proti Hranicím?

Ráno den před zápasem. Hodně mě to překvapilo. Byl jsem hodně nervózní, nejvíce při rozcvičce. Jakmile jsem vběhl na hřiště, už to bylo dobré.

Jaký máš dojem ze své premiéry?

Nastoupil jsem jako podhrotový hráč, hraji to i v devatenáctce. Snažil jsem se do toho dostat. Na hřišti jsem si věřil. Říkal jsem si, že bych třeba mohl dát i gól, což se nakonec stalo.

Jak jsi viděl svou trefu, kterou jsi uzavřel na konečných 5:2?

Kony centroval z pravé strany, Ibra (Ayoola) vystřelil a já míč ještě tečoval mimo brankářův dosah. Hosté reklamovali ofsajd, ale nejsem si jistý, zda oprávněně. První gól mě bude něco stát, ale to mi vůbec nevadí.

Přijdou i další třetiligové starty, co myslíš?

Byl bych za ně moc rád. Pokud ano, budu se snažit předvést se v co nejlepším světle a třeba dát další gól.

Máš nějaký fotbalový vzor?

Jsou jimi Paulo Dybala a Stephan El Shaarawy. Fandím mužstvu AS Řím, z našich klubů mám nejraději Baník Ostrava.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17