Rozhovory

Moje góly jsou zásluhou týmu, říká René Dedič

pondělí 13. května. 2024 | Redakce
Obrovský podíl na vítězství Třince nad Hranicemi měl autor tří branek René Dedič. Pro zkušeného útočníka je to druhý hattrick v třineckém dresu.

První poločas skončil nerozhodně, na jasné vítězství to zprvu nevypadalo…

Před zápasem jsme chtěli mít pokropený trávník. Správce hřiště nám vyhověl, hrací plocha byla ve skvělém stavu. Myslím si, že někteří kluci trochu podcenili obutí, často padali. Šli jsme například do přečíslení pět na dva, uklouzli jsme a ztratili míč. Podstatné bylo, že jsme po obdrženém gólu nezpanikařili.

Po přestávce jste se rozstříleli, a nakonec z toho byl největší gólový zápis jara…

O přestávce byla v kabině bouřka. Je dobře, že jsme se za stavu 1:1 nesložili. Potěšilo mě, že jsme dokázali otočit skóre, což svědčí o síle našeho mužstva, a že jsme doma konečně dali více než dva góly. Dvě branky jsme sice inkasovali, přesto si myslím, že pro diváka je lepší, když vyhrajeme 4:2 než třeba jen 1:0. Některé zápasy budou jako ten s Hranicemi. Nemůžeme si myslet, že budeme všechny soupeře po poločase válcovat 3:0.

Co říkáš na své tři góly do hranické sítě?

Každý gól potěší, ale z hattricku mám samozřejmě obrovskou radost. Dokázal jsem si, že dovedu dát v zápase více než jen jednu branku. Nejsem tenista, který v zápase zvládne všechno sám. Góly, které dávám, jsou zásluhou celého týmu. Tento týden tam máme nějaké svátky a narozeniny, takže k oslavencům se připojím i já a klukům koupím do šatny něco dobrého.

Vybavíš si první hattrick, který jsi zaznamenal v dresu Třince?

Ano. První hattrick v barvách Třince nasázel v sezoně 2017 v domácím utkání proti Varnsdorfu, které jsme vyhráli 4:0.

Proženeš ještě 17gólového brazilského kanonýra Carlos De Almeidu Parede Neta ze Znojma?

Nechci nikoho nahánět. Nesleduji to, gólové mety nemám rád. Kdybych dal jen tři góly za sezonu a skončili bychom první, měl bych z toho větší radost než z 30 branek a pátého místa. Kdybych se už do konce sezony netrefil a my bychom všechno vyhráli, potěšilo by mě to mnohem víc.

Teď je před vámi další těžký zápas v Blansku.

Doposud jsme se pohybovali kolem šestého sedmého místa, teď máme šanci dostat se výš, protože naši soupeři hrají mezi sebou. Jdeme od zápasu k zápasu. Máme svou tabulku jarní části sezony, ve které jsme druzí za Baníkem. Chceme se pokusit ho dostihnout.

Aktuálně

Aktuality

Derby v Havířově

Ve druhém předkole MOL Cupu v neděli 28. července od 10.15 hodin nastoupíme v Havířově.

20. 7. 2024, 19:42

Na úvod dvě derby

Prvním soupeřem třineckých fotbalistů v novém ročníku MSFL bude Frýdek-Místek. Ve druhém předkole MOL Cupu se fotbalisté Třince představí v Havířově.

2. 7. 2024, 08:17