Články mládež

Steel Cup zná svého vítěze!

pondělí 06. května. 2024 | Jana Zipserová
Pod krásným nebem se v Třinci sešly týmy z celého okolí, od Jablunkova až po Český Těšín, aby společně odehrály fotbalový turnaj, který probíhal bez jediné chybičky. Organizace byla bezproblémová, bez jakéhokoliv časového skluzu či zranění. Vše šlapalo jako dobře namazaný stroj, díky čemuž se hráči mohli plně soustředit na své výkony na hřišti.

Povzbuzování rodičů a fanoušků z tribun vytvářelo skvělou atmosféru, která dodávala energii všem zúčastněným. Každý tým měl svého nejlepšího hráče, který byl oceněn za svůj výkon, a všichni ocenění obdrželi krásné ceny, což dodalo turnaji ještě více emocí a radosti.


"Myšlenka na STEEL CUP vznikla u trenérů přípravek, kteří si říkali, že by bylo dobré v Třinci uspořádat každoročně jeden větší turnaj, který by si postupem času vybudoval nějakou tradici, a tak se zrodil turnaj o putovní pohár STEEL CUP. V tom letošním prvním ročníku turnaje jsme chtěli primárně oslovit okolní kluby místního třineckého regionu, takže jsme oslovili kluby zhruba od Jablunkova po Český Těšín až FM. A tyto kluby zareagovaly perfektně, protože dohromady přihlásili jedenáct týmů, takže spolu s našimi dvěma třineckými týmy bylo na turnaji celkem třináct manšaftů. Postavili jsme čtyři hřiště a hráli jsme asi tím nejspravedlivějším systémem "každý s každým". Družstva odehrála dvanáct utkání, takže vytíženost všech hráčů byla určitě obrovská. Co se týká termínu turnaje, ten bychom chtěli už od příštího ročníku sjednotit s datem Hutnických dní, tak aby si děti, jejich rodiče či fanoušci mohli užít po turnaji, když už budou v Třinci, atrakce, zábavu, kulturní program a také vynikající gastro občerstvení, které na Hutnických slavnostech každoročně jsou. Obrovské poděkování za STEEL CUP patří všem dětem za předvedené perfektní výkony, trenérům, rodičům i fanouškům, kteří vytvořili na turnaji super atmosféru. Zvláštní DÍKY patří organizátorům – to je trenérům starších přípravek Třince, jejich rodičům a také sponzorům turnaje," uvedl k turnaji ředitel zapsaného spolku Mgr. Vladislav Bury.

Za finančními a věcnými dary, které přispěly k úspěchu prvního ročníku STEEL CUPu, stojí jmenovitě následující sponzoři: Autocentrum Konská Vladislav Lyčka, Pneuservis Martin Lipka, Hydroscand, Likop, Moje meníčko, Darma, Eco Burger, Koňská mast sport, Krby Zajíc a Sport Vitality.

Vítězem prvního ročníku se stal tým Spartak Jablunkov, následovaný třineckými týmy U10 a U11. Gratulujeme všem týmům k jejich úspěchům a těšíme se na další ročník STEEL CUP!

Kompletní pořadí mužstev:

1. 1.FK Spartak Jablunkov

2. FK Třinec U10

3. FK Třinec U11

4. TJ Nebory

5. Slovan Horní Žukov

6. FK Český Těšín

7. 1.FK Spartak Jablunkov B

8. TJ Bystřice

9. TJ Oldřichovice

10. TJ Vendryně

11. TJ Sokol Mosty u Jablunkova

12. TJ Smilovice

13. TJ Dobratice


Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39