Články mládež

Zpětné zrcátko mládeže

čtvrtek 22. února. 2024 | Jana Zipserová
V průběhu posledních dvou týdnů se kádry dorostu a žáků v rámci přípravy utkaly s nelehkými soupeři. Výsledky těchto zápasů nám poskytují pohled na slušnou formu mladých hráčů.

Dorost

Dorostenci složení z kategorií U19 a U18 dokázali v obou svých utkáních porazit slovenské soupeře. V prvním zápase proti Púchovu zvítězili 3:2, přičemž branky zaznamenali 2x Horniak a P. Čmiel. Ve druhém duelu proti Kysuckému Novému Městu dominovali a vyhráli 5:0, kde se branky týmu U19/U18 rozdělily mezi 2x Ježe, Pietera, Macka a opět P. Čmiela.

Ve stejném duchu pokračovali i mladší dorostenci. Kategorie U17 vyhrála s Púchovem 5:0 a zároveň si odnesla vítězství i nad Kysuckým Novým Městem 4:3. V prvním zápase skórovali hráči Folvarčný, Pawliska, Somr, Babilon a Gomola. Kysuckému N. Mestu nastříleli branky hráči Pawliska, Watzlawik a Folvarčný se Somrem.

Nejmladší dorostenci s přehledem porazili Staré Město s výpomocí dvou hráčů z patnáctky (Szotek, Drahník), kteří velkou měrou přispěli k tomuto vítězství a společně zaznamenali pět gólů. Střelcem šesté branky byl hráč U16 Ježowicz. Soupeř v posledních minutách utkání pouze kosmeticky snížil výsledek na konečných 6:1.


Žáci

V kategorii U15 se tým setkal s těžkým soupeřem v podobě Hlučína a i přes snahu skončil zápas 2:4 ve prospěch soupeře. Jediné dva góly pro Třinec zaznamenal Szotek. Opačný vývoj mělo utkání čtrnáctky, která porazila na domácím poli Hlučín 5:4.

Žákovské kategorie U13 a U12 si odnesly výhry proti týmům z Hlučína. Tým U12 zvítězil 9:3 a o vítězství se postarali svými góly 3x Piechaczek, 2x Pospíšil, 2x M. Bojko, Paseka a P. Byrtus. Konečně, tým U13 si vedl ještě lépe, když vyhrál 10:5, přičemž se na skóre nejvíce podíleli hráči 4x Kantor, 2x Bizoň, Zahaluk, Bella, Lyčka a Marek.

Třinečtí dorostenci a žáci předvedli během těchto dvou týdnů vynikající výkony a zaslouženě si odnesli svá vítězství. Bilance osmi vítězství z celkového počtu devíti zápasů vypovídá v současné době o vynikající formě třineckých hráčů.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10