Rozhovory

V přípravě makáme na sto procent, říká Martin Samiec

středa 21. února. 2024 | Redakce
Záložník fotbalového Třince Martin Samiec věří, že letošní rok pro třinecký fotbal i jeho samotného bude úspěšnější, než byl ten předešlý.

Rok 2023 příliš zdařilý nebyl. Na jaře přišel pád z druhé ligy, v MSFL jste po podzimu až desátí. Považuješ ho za nejhorší v dosavadní kariéře?

Rok 2023 rozhodně povedený nebyl, protože se nám nepodařilo udržet druhou ligu a v první polovině nové sezony jsme bohužel nedokázali naplnit naše ambice. Fotbal někdy takový bývá. Pořád je to ale lepší, než kvůli zdravotním potížím nehrát vůbec. To je nejhorší, co fotbalistu může potkat. Takže rok 2021, kdy jsem se se zranil a skoro rok jsem nehrál, byl pro mě mnohem horší. Výsledky nejsou přednější než zdraví.

Závěr roku v třineckém klubu přinesl řadu změn. Novém šéfem se stal Karel Maceček, hlavním trenérem Tomáš Hejdušek a jeho asistentem Tomáš Jakus. Co na to říkáš?

Změny vnímám velice pozitivně. Líbí se mi nová vize, kdy by se první mužstvo mělo ještě více propojit s mládeží. Všichni v klubu by měli táhnout za jeden provaz, což je správné. Hlavního trenéra jsem z dřívějška neznal, proti Karviné jsem vloni ani jednou nenastoupil. Naopak pod jeho asistentem Tomášem Jakusem jsem hrál několik let. Vím, co po mě i ostatních hráčích vyžaduje, což je nesporně výhoda.

Co ukázalo 17 podzimních zápasů, jakou soutěží je MSFL?

Zprvu jsem čekal, že to bude snazší. Po několika odehraných kolech mi přišlo, že rozdíl mezi druhou a třetí ligou, není až tak velký, že každý může porazit každého.

Kvůli nemoci jsi v lednu deset dnů netrénoval. Teď už jsi zcela fit?

Hodně mě bolelo v krku, a tak jsem byl deset dnů doma. Teď už mám za sebou dva zápasy po 90. minutách, ale pořád to ještě není dobré. Každé ráno je pro mě stále docela náročné, musím to vždy nějak rozdýchat, rozkašlat a pak už je to lepší. Ještě se necítím optimálně, ale snažím se dohnat to, co jsem zameškal. Z umělé trávy navíc bolí kolena a klouby, už se moc těším na přírodní trávník.

Jak hodnotíš zápas s Považskou Bystricí, který jste odehráli v oslabené sestavě?

I přestože jsme měli řadu zraněných nebo nemocných zkušených hráčů, a do utkání jsme šli oslabení, chtěli jsme je zvládnout vítězně. S ohledem na průběh zápasu jsme si podle mého zasloužili vyhrát. Dali jsme gól a pak jsme neproměnili několik vyložených šancí, gól jsme inkasovali po chybě. Před zápasem bychom byli s remízou asi více spokojení než po utkání.

Považská Bystrica si před vámi poradila s Frýdkem-Místkem, Zlínskem a Hranicemi, vás však nezlomila. Znamená to něco?

Asi by to utkání vypadlo jinak, kdybychom byli kompletní. Remíza s čtvrtým týmem druhé slovenské ligy nás samozřejmě těší, ale pořád to ještě nic neznamená.

Co říkáš na dosavadní výsledky v zimní přípravě?

Všichni makáme na sto procent. Výsledkově i herně nám to docela jde. Myslím si, že jsme to pojali velmi dobře a doufám, že to přeneseme i do sezony a budeme pokračovat ve stejném duchu. Příprava je jedna věc, soutěž druhá. Už se na ni velice těšíme, na sezonu se budeme snažit co jak nejlépe nachystat. Snad do ní vstoupíme dobře, chytneme nějakou šňůru výher a zabojujeme ještě o přední příčky.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10