Rozhovory

Jiří Adamuška: Sázka na hráče a trenéry z regionu je správná cesta

úterý 19. prosince. 2023 | Redakce
Pouze tři zápasy s nulou během podzimní části letošní sezony zapsal brankář třineckých fotbalistů Jiří Adamuška. Zkušený gólman moc dobře ví, že aby jeho celek mohl atakovat nejvyšší příčky, střetnutí s čistým kontem musí na jaře odehrát o poznání více.

Branku jste neinkasovali pouze v duelech s Hlučínem, Bohunicemi a Frýdlantem. To je málo, souhlasíš?

Ano, to je pravda. Kdybychom zápasů s nulou vzadu odehráli více, v tabulce bychom byli úplně někde jinde. Ztratili jsme několik zápasů, ve kterých jsme vedli. Ať už to byl Start Brno, Hranice nebo Zlínsko. Ty zápasy jsme nezvládli, a proto jsme tam, kde jsme. Podzim je pro nás zklamáním.

S úlohou jednoho z favoritů MSFL jste se nepopasovali...

Očekával jsem, že třetí liga nebude jednoduchá. Tím spíše pro nás, kteří jsme spadli ze druhé ligy. I přesto jsem věřil, že náš tým dokáže hrát v popředí tabulky. Bohužel, nacházíme se v jejím středu a to není dobře.

Co podle tebe bude potřeba zlepšit, abyste se na jaře odrazili nahoru?

Musíme lépe zvládat klíčové situace. V každém zápase se našel někdo, kdo udělal hrubou chybu, která nás stála body. Toho je potřeba se vyvarovat. Musíme se lépe vypořádavat s nepříznivým vývojem a naučit se zvrátit zápas na naší stranu. S kádrem, který máme, musíme mít větší mentální sílu a věřit, že utkání dokážeme otočit a dovést do vítězného konce.

Třebaže jste až desátí, na první tři celky ztrácíte deset bodů. Dokážete s tím na jaře ještě něco udělat?

Tabulka je vyrovnaná, zejména na hoře. Během sedmnácti jarních kol se dá posbírat ještě hodně bodů. Z toho pohledu naše ztráta není nesmazatelná, byť deset bodů vypadá hodně. Pokud chytneme nějakou úspěšnou šňůru, na horní příčky se můžeme dotáhnout.

Přispějí k tomu i zásadní změny, které se v klubu udály na konci listopadu?

Naším společným cílem je, aby se klub sjednotil a všichni táhli za jeden provaz. Klub hodlá sázet na trenéry a hráče z okolí. Jsem přesvědčen o tom, že to je správná cesta. Pokud všichni půjdeme jedním směrem, naše ambice naplníme.

Novým trenérem je Tomáš Hejdušek, jeho pravou rukou Tomáš Jakus…

Na nového hlavního trenéra se už všichni těšíme. A pokud jde o asistenta Tomáše Jakuse, někteří z nás už pod nim hráli, takže víme, co po nás vyžaduje. Zná nás, zná domácí prostředí, to je veliké plus.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36