Články mládež

U15: Zhodnocení podzimní části trenérem Hrazdílkem

pondělí 18. prosince. 2023 | Jana Zipserová
Podzimní start byl pro trenéra Hrazdílka s novým týmem trochu kostrbatý, ale nakonec se z něj dokázali vymanit. V celkové tabulce na konci sezony obsadili slušnou čtvrtou příčku se ztrátou pouhých dvou bodů na třetího konkurenta - Uničov.

Jak bys hodnotil celkový průběh sezony?

Jelikož jsem k týmu přišel jako nový, tak jsme si s hráči na sebe nějakou dobu zvykali. Hra i výsledky nebyly na začátku sezony optimální. Trápili jsme se především s útočnou fází, kdy se nám nedařilo především v koncovce a vstřelit více než jednu branku za zápas byl problém. Nicméně postupem času si to „sedlo“ a kluci se v polovině sezony herně i výsledkově zvedli. Pár úspěšných výsledků jim zvedlo sebevědomí a do konce sezony jsme již pouze vyhrávali a postupovali tabulkou směrem vzhůru.

Které momenty považuješ za klíčové?

Vítězství doma nad Hranicemi, které jsme zvládli. Bylo to utkání s kvalitním soupeřem a následovalo po sérii porážek. Tam se to vše změnilo. Hráči si začali věřit a do konce podzimní časti jsme již pokaždé bodovali. O tom, že jdeme správnou cestou se kluci definitivně přesvědčili čtvrté kola před koncem, kdy jsme na půdě v té době jednoznačného lídra z Uničova zvítězili sice překvapivě, ale zcela zaslouženě 5:0.

Co bys chtěl vylepšit nebo změnit pro příští sezonu, jaké jsou tvé plány a cíle?

V zimní přípravě i v průběhu jarní části budeme dále pracovat na herním projevu mužstva, zdokonalování technických dovedností, ve kterých máme rezervy a v neposlední řadě se budeme více věnovat taktickým věcem, jelikož kluci za půl roku přecházejí do dorostenecké kategorie a budu se snažit, aby i po této stránce přešli do starší kategorie připraveni. S tím souvisí i připravenost po stránce silové, protože tam i díky skladbě mužstva máme především v osobních soubojích obrovské problémy.

Jak hodnotíš podporu ze strany vedení klubu, hráčů a fanoušků?

Jsme si vědomi a vážíme si, že v dnešní těžké době nám vedení klubu vytváří kvalitní podmínky pro růst a rozvoj hráčů směrem do budoucna. Po této stránce si nemůžeme na nic stěžovat, včetně materiálního vybavení. Nemohu ovšem zapomenout na rodiče, kteří v hojném počtu navštěvují nejen naše domácí zápasy, ale vyjíždějí s námi i na hřiště soupeřů. Vytvořili skupinu, která své děti naplno podporuje a i my trenéři se o ně můžeme plně opřít. Na závěr bych chtěl poděkovat svému trenérskému kolegovi u týmu Přemyslu Szlaurovi za pracovitost a zodpovědnost jakou odvádí pro tým směrem k hráčům i rodičům.

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39