Rozhovory

Představujeme letní posilu: Norbert Brodziansky

čtvrtek 21. září. 2023 | Redakce
Konkurenci ve středu zálohy před sezonou zvýšil defenzívně laděný středopolař Norbert Brodziansky. Do Třince mladý fotbalista přestoupil ze slovenského týmu FK Pohronie.

Jaké byly tvoje fotbalové začátky?

Začínal jsem u nás v Pohronie, odkud jsem i do Třince přišel. V mládeži jsem nejvíce času strávil ve Spartaku Trnava. Jako dorostenec jsem působil také v Podbrezové.

V uplynulé sezoně jsi nastupoval v druhé nejvyšší soutěži za Pohronie. Jak se vám vedlo?

Docela dobře. Klub spolupracuje s Podbrezovou, změnil se systém hry, přišlo spoustu mladých hráčů, kteří se učí od několika zkušených.

Do utkání naskakuješ na postu defenzivního záložníka…

Hrál jsem ho celou dobu, nikdy jsem nenastupoval na jiné pozici. Odmalička jsem defenzivním záložníkem, jehož úkolem je odebírat soupeřům míče.

Který z fotbalistů hrajících na tvé pozici se ti líbí?

N´Golo Kante, který hrál v Chelsea a teď přestoupil do Al-Ittihad Club.

Jaké jsou tvoje dosavadní dojmy v novém působišti?

Prozatím pozitivní. Musím říct, že jsem v Třinci spokojený. Je to moje první zkušenost s českým fotbalem. Řekl bych, že to tu je docela tvrdé, tréninky jsou určitě náročnější než u nás na Slovensku. Pozvolna si na to zvykám.

Znal jsi z dřívějška některé spoluhráče?

Ano. V mládežnických celcích jsem nastupoval s Dominikem Straňákem.

Po úvodních osmi kolech máte dvanáct bodů. Čekal jsi, že to bude lepší?

Těžko se mi to hodnotí. Je to náročná soutěž, přesto jsem čekal, že to bude o něco lepší. Pro každý tým je prestiž hrát proti nám, všichni mají zvýšenou motivaci a berou nás jako favorita.

Jak jsi prozatím spokojen se svým herním vytížením?

Jsem v mužstvu nový, takže mi nezbývá nic jiného než bojovat. V týmu jsou kvalitní hráči, někteří po sestupu zůstali, mužstvo je kvalitní, dostat se do základní sestavy není snadné. Musím pořádně makat a o místo bojovat.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20