Rozhovory

Představujeme letní posilu: Adam Bouguetouta

čtvrtek 24. srpna. 2023 | Redakce
Dalším novým hráčem, který se objevuje v třinecké sestavě, je krajní záložník Adam Bouguetouta. Fotbalista s alžírskými kořeny přestoupil do Třince z Mostu.

Tvé příjmení prozrazuje, že nejsi ryzí Čech…

Jsem napůl Čech, napůl Alžířan. Táta pochází z Alžírska, máma je Češka. Táta sem přišel za prací, narodil jsem se v České republice - konkrétně v Brně, odkud pochází moje máma. Pak se rodiče přestěhovali, do školky jsem už chodil v Praze.

V hlavním městě jsi postupně prošel několika fotbalovými kluby…

Začínal jsem na Braníku, pak jsem šel do Bohemky, kde jsem byl asi do 15 nebo 16 let. Později jsem šel do Admiry a odtamtud do Českých Budějovic, kde jsem hrával za juniorku. S mužským fotbalem jsem začal ve Viktorii Žižkov.

Proč jsi pod žižkovským vysílačem nezakotvil?

Sestoupilo se do třetí ligy. Mohl jsem zůstat, ale naskytla se mi možnost jít hrát do Alžírska. Byl jsem tam měsíc a půl na zkoušce, měli o mě zájem, ale vyskytly se nějaké problémy s dotažením přestupu, a tak jsem se vrátil do České republiky. Za Vltavín jsem toho moc neodehrál, ale v Mostě jsem se na jaře dostal do zápasové formy.

Nastupoval jsi v základní sestavě, zpravidla na kraji zálohy. Tento post ti sedí nejvíce?

Odehrál jsem to tam, kde bylo potřeba – v záloze i v útoku. Nedělá mi to problém. V přípravě jsem začal v obraně, ale pak mě trenéři využívali spíše na kraji zálohy nebo v útoku. Spíše hraji dopředu, ale dnešní fotbal je i o bránění.

Mostu se na jaře dařilo, coby nováček s přehledem uhájil třetiligovou příslušnost.

Na jaře jsme prohráli jen dva zápasy. Měli jsme dobrého trenéra, snažili jsme se hrát kvalitní fotbal odzadu, docela nám to šlo. V součtu jarních zápasů jsme skončili na druhém nebo třetím místě.

Jak jsi se ocitl v Třinci, na druhém konci republiky?

Řešilo se to přes manažéra. Podepsal jsem v Třinci smlouvu a jsem za to rád. Nešel jsem úplně do neznáma, z Mostu se mnou přišli Nedžad Zinhasović a Filip Maksić. Jsem tu rád, chci se prosadit do základní sestavy a pomoct Třinci vrátit se do druhé ligy.

Jak často navštěvuješ rodinu v Alžírsku?

Každý rok. Letos mi to bohužel nevyšlo, protože sotva jsme s Mostem skončili sezonu, v Třinci už začínala příprava. Třeba se za příbuznými podívám v zimě.

Co říkáš na první zápasy na nové fotbalové adrese?

Po třech kolech máme čtyři body. Čekal jsem, že to bude lepší, protože kádr máme kvalitní, jsou v něm zkušení hráči. Kvalitu máme, bohužel v některých fázích utkání...Nevím, jak to říct, jestli je to nekoncentrovanost…Musíme se z toho poučit. Máme tři kola za sebou. Cíl je jasný, musíme si na ním jít.

Aktuálně

Aktuality

Výtečná premiéra

Mladý třinecký středopolař Andrej Nguyen zamířil na hostování do divizní Polanky, kde bude mít větší herní vytížení. V novém působišti se uvedl skvěle, dvěma zásahy zařídil výhru svého celku v Řepištích 2:0.

30. 9. 2024, 15:25

9. kolo MSFL

Výsledky 9. kola MSFL: Strání - Znojmo 1:1, St. Brno - Hlučín 0:0, Hodonín - Blansko 2:2, Rosice - Karviná "B" 6:3, Hlubina - Zlínsko, 2:1, Frýdek-M9Stek - Zlín "B" 2:1, Kroměříž - Uničov 5:0, Slovácko "B" - Brno "B" 2:2.

30. 9. 2024, 15:20