Rozhovory

Tři góly v týdnu jsem nikdy nedal, svěřil se Machuča

úterý 15. srpna. 2023 | Redakce
Dva zápasy, tři góly – to je více než slušná bilance. V případě defenzivního záložníka to platí obzvlášť. Fotbalistou, který se se může pochlubit zmíněnými údaji, je Ondřej Machuča.

Gól proti Vítkovicím, dva proti béčku Karviné. Už se ti někdy povedlo dát tři branky za týden?

Pravdou je, že jako defenzivní záložník jsem nikdy moc gólů nedával. Teď se mi poštěstilo vstřelit tři. V poháru mi to hezky nachystal na střelu Holas (Holík), v Karviné jsem se trefil po standardce a pak jsem jen uklidil přihrávku Barkyho (Barkova). V dospělém fotbale jsem tři góly za týden ještě nikdy nedal. Jsem za to moc rád.

I přesto nejsi střelec. Co na to říkali spoluhráči?

Ne, to určitě nejsem. Po tom mém prvním gólu v Karviné kluci říkali – klobouk dolů, že jsem to krásně trefil.

Jak hodnotíš utkání v Karviné?

První poločas byl pro nás hodně těžký, protože ke konci jsme dostali gól na 1:2. Naštěstí se nám povedl vstup do druhého poločasu, přišla červená karta a po ní se utkání už jen dohrávalo. Třetí gól podle mě definitivně rozhodl.

Prakticky rozhodnuto už mohlo být do přestávky, kdy Bouguetouta a Vlachovský byli blízko brance na 0:3…

Škoda, že se nám nepovedlo zvýšit, to už by bylo prakticky po zápase. V příštím utkání musíme takové situace dohrát lépe.

Vítězství pro vás jistě bude psychickou vzpruhou.

Myslím si, že po psychické stránce nám hodně pomohl už i ten středeční pohárový zápas ve Vítkovicích. Tam jsme se přesvědčili, že to je cesta, po které chceme jít. Proti Karviné se to jen potvrdilo.

Po remíze s Hodonínem Martin Slaninka prohlásil, že to bylo málo, že to na postup stačit nebude. Souhlasíš?

Souhlasím. Řekli jsme si, že od nás zkušených hráčů to bylo málo, že musíme přidat. Zlepšení bylo vidět už v poháru, v Karviné to pokračovalo. Věřím, že budeme hrát ještě lépe než v Karviné. Půjdeme zápas od zápasu, v příštím kole se budeme snažit porazit Uničov.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36