Rozhovory

Straňák: Chceme pomoct v aklimatizaci novým spoluhráčům

pondělí 10. července. 2023 | Redakce
Do modelového utkání třineckých fotbalistů zasáhl stoper Dominik Straňák. Urostlý zadák, který kvůli zranění zmeškal závěr loňské sezony, už je zdravotně v pořádku.

Poslední utkání jsi odehrál proti béčku Sparty, pak už jsi chyběl. Co se ti přihodilo?

Po tom zápase jsme měli trénink, hráli jsme průpravné hry na umělé trávě. Při couvání jsem spadl na koleno a ucítil v něm prasknutí. Hned jsem věděl, že je zle, protože jsem na tu nohu ani nemohl našlápnout.

Okamžitě jsi šel na operaci?

Odjel jsem na Slovensko, na koleno se mi podíval jeden doktor. Z oteklého kolene mi vytáhl vodu a pak jsem šel na magnetickou rezonanci. Odhalila, že mám trhlinu v menisku a hned jsem šel na operaci.

Kdy jsi se vrátil k tréninku?

Teď jsem už nějakých pět týdnů po operaci. Postupně jsem se začal zapojovat do tréninku, v domácích režimu jsem měl k dispozici rotoped a posilovnu. Asi dvanáct dnů po zákroku jsem začal chodit bez berlí. Noha mi zpočátku otékala, ale v posledních dvou týdnech jsem ji začal zatěžovat naplno. Absolvoval jsem i kompenzační cvičení. V minulém týdnu jsem se zapojil do tréninků s mužstvem.

Jaké jsou tvé první dojmy z přípravy?

Trenéři zůstali, tréninkový proces je na vysoké úrovni. Trénujeme vydatně, doufám, že se to odrazí i v mistrovských zápasech.

Co říkáš na obměněný tým?

Jsou v něm samé nové tváře. Několik hráčů tady ale zůstalo. Je potřeba pomoct v aklimatizaci těm novým, abychom všichni měli jeden cíl, kterým je postup.

Věděl jsi, že zůstaneš, nebo jsi zvažoval odchod?

Během doby, kdy jsem byl doma, mi často zvonil telefon. Ozvalo se mi pět klubů ze druhé ligy. Nakonec jsem ty nabídky neřešil, chtěl bych pomoct Třinci hrát o postup do druhé ligy. Objevila se nabídka i ze druhé polské ligy. Ta byla zajímavá, byl by to kariérní posun.


Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36