Aktuální zprávy

Mužstvu scházeli lídři, říká Petr Hrazdílek

středa 31. května. 2023 | Redakce
Jubilejní 30. sezonu Fortuna Národní ligy fotbalový Třinec zakončil sestupem do MSFL. „Největší zodpovědnost za tento neúspěch musím nést já,“ prohlásil loučící se generální manažer klubu Petr Hrazdílek, jenž ve funkci ke dnešnímu dni končí.

Do nedávno skončené sezony vstupoval třinecký klub s předsevzetím dobře odstartovat, aby od začátku nehrál o bytí, či nebytí. To se mu povedlo, po sedmém kole byl v tabulce pátý s 11 body. „Po postupu béček Slavie a Olomouce jsme v létě tušili, že nás čeká velmi náročný ročník. Vstupovali jsme do něho s pokorou, protože tak silná druhá liga za poslední roky nebyla, nebylo v ní slabého soupeře. Věděli jsme, že bude velice záležet na startu, který se nám oproti předchozím ročníkům povedl. Začátek sezony nám vyšel, pohybovali jsme se v popředí tabulky. Pak ale nastal zlom. Výsledkově se nám nepodařilo několik zápasů a mužstvo se začalo postupně propadat tabulkou,“ vrátil se k podzimní části generální manažer klubu Petr Hrazdílek.

V klubu všichni doufali, že fotbalisty znova nakopne kvalitní zimní příprava, jejíž součástí bylo kondiční soustředění i přípravné zápasy s kvalitními soupeři. „Všichni jsme věřili tomu, že mužstvo se konsoliduje a opět bude předvádět výkony jako na začátku podzimu. Bohužel, opak byl pravdou. Zimní příprava se nám však výsledkově nepovedla a do jara jsme šli s určitými obavami. Mužstvo bylo připraveno, nechybělo mu odhodlání, ale výsledky tomu neodpovídaly, od prvních jarních kol jsme počítali spíše porážky,“ poukázal Petr Hrazdílek.

V polovině jarní části třinecký klub sáhl ke změně na trenérském postu. Martina Zbončáka se Zdeňkem Cieslarem nahradil exopavský Roman West, který si s sebou přivedl asistenty Davida Vavrušku a Aleše Buzka. „Zpočátku to mělo efekt, ve dvou zápasech jsme získali čtyři body. Vše nasvědčovalo tomu, že by se to konečně mohlo otočit a mužstvo by se mohlo nastartovat. O to větším zklamáním bylo, že se vše výsledkově po čase vrátilo do starých kolejí. Až do konce sezony jsme nebyli schopni se výsledkově a výkonnostně zmátořit natolik, abychom pro Třinec udrželi druholigovou příslušnost,“ konstatoval Hrazdílek. Podle jeho názoru si tým zadělal na sestup nezvládnutým domácím duelem s Táborskem a také v zápasech s béčkem Sparty a Vyškovem, kdy v nastavení ztratil důležité výhry.

Třinec je druholigovým starousedlíkem, druhou nejvyšší soutěž hrál ze všech týmů nejdéle. Po 11 letech se s ní loučí. „Největší zodpovědnost za to nesu já jako ředitel. Trenéři, kteří mužstvo vedli, pracovali na maximum, bohužel výsledky nebyly takové, v jaké jsme všichni věřili. Podle jmen na soupisce jsme patřili k týmům, které se měly pohybovat uprostřed tabulky. Vedení hráčům vytvořilo vynikající podmínky, nicméně řada z nich však nepředváděla kvalitu a výkony, na základě kterých jsme je do klubu přivedli,“ prohlásil Hrazdílek

Třinci scházel střelec, Omasta s Holíkem dali po čtyři góly. „Chyběli lídři, kteří by mužstvo táhli. Nezvládali jsme domácí zápasy, stříleli jsme málo gólů, a naopak spoustu laciných jsme dostávali. I když jsme se všichni snažili sestup odvrátit, úroveň našich výkonů nás do MSFL poslala asi zaslouženě. Proto také dojde k radikálnímu řezu v hráčském kádru, který již má na starosti můj nástupce,“ řekl loučící se generální manažer.

Aktuálně

Aktuality

22. kolo MSFL

Výsledky 22. kola MSFL: Hlučín - Uherský Brod 4:2, St. Brno - Znojmo 1:3, Bohunice - Blansko 2:2, Zlínsko - Hranice 2:1, Karviná "B" - Hodonín 4:4, Uničov - Frýdek-Místek 0:1, Slovácko "B" - Frýdlant 4:0, Zlín "B" - Ostrava "B" 0:1.

7. 4. 2024, 09:51

Trojlístek v sestavě kola

Hned tři fotbalisté - brankář Ondřej Mrózek, obránce Jakub Bolf a záložník Ondřej Machuča se dostali do sestavy 21. kola MSFL. Třinec v něm zdolal záložní tým Slovácka 2:0.

4. 4. 2024, 14:48