Ohlasy po zápase

Už to nemáme ve svých rukou, ví kapitán Habusta

pondělí 22. května. 2023 | Redakce
Po šestizápasové pauze zaviněné zraněním se do sestavy Třince vrátil kapitán Jakub Habusta. Při absenci středních obránců Braka a Straňáka v Líšni zaskočil na postu stopera.

Mistrovské utkání jsi nehrál od začátku dubna. Jak jsi se po půldruhém měsíci na hřišti cítil?

Asi před čtrnácti dny jsem začal trénovat individuálně, poslední týden jsem už trénoval naplno. Na zápas jsem byl připraven, cítil jsem se dobře. Jsem rád, že sval vydržel, že už jsem v pořádku.

Naskočil jsi na postu stopera. Středního obránce jsi hrával i po svém příchodu do Třince.

Sice to není můj post, ale nemám problém na něm zaskočit. V Olomouci a pak také v Polsku, když to bylo třeba, z defenzivního záložníka jsem se přesunul na stopera. Vojta (Brak) dostal červenou kartu, Stráňa (Straňák) je zraněný. Nebylo to pro mě nic nového, neviděl jsem v tom žádný problém.

Jak hodnotíš utkání, v němž Líšeň v průběhu druhého dějství strhla vítězství na svou stranu?

Hrozně moc mě to mrzí, protože do Líšně jsme jeli s cílem minimálně bodovat. Hrajeme o všechno, takže mě mrzí, že prohrajeme gólem ze standardky.

Po poločase jste drželi nerozhodný výsledek….

Líšeň má kvalitu. Hrála z bloku, my jsme se přes něj v prvním poločase těžko dostávali. Domácí měli několik šancí, Bazy (Adamuška) nás v prvním poločase podržel. Snažili jsme se co nejdéle držet nerozhodný výsledek a pořád zůstávat ve hře o bod nebo o tři.

Neubránili jste rohový kop, po kterém Černín s pomocí břevna rozhodl…

To nás hrozně mrzí. Byla to dobře zahraná standardka na nejvyšší ho hráče na hřišti, který míč jen prodloužil do sítě. Tohle se brání velice těžko. Chtěli jsme vyrovnat, dali jsme do toho všechno. Míč dvakrát poskakoval před bránou, domácí ho odkopli. Měli jsme smůlu, nedokázali jsme ho dotlačit do brány.

S čím půjdete do posledních dvou derby zápasů s Opavou a v Karviné?

S vědomím, že už to nemáme ve svých rukou. Musíme za každou cenu porazit Opavu, vyhrát v Karviné a doufat v zázrak. Musíme uhrát šest bodů a pak čekat, na co to bude stačit

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28