Ohlasy po zápase

Zápasy musíme dohrát až do konce, říká Jiří Adamuška

pondělí 15. května. 2023 | Redakce
Znamenitě si proti béčku Sparty vedl brankář Jiří Adamuška. Zlikvidoval několik tutovek, čímž svému týmu umožnil nadechnout se k velkému obratu.

Proti béčku Sparty jsi předvedl několik bravurních zákroků, kterými jsi nedovolil soupeři navýšit náskok.

Za stavu 0:1 jsme už pak otevřeli hru a snažili se se zápasem něco udělat. Sparťané šli párkrát do brejku, ale naštěstí z toho gól nepadl, takže jsme pořád žili. Snažili jsme se minimálně o vyrovnání, povedlo se nám dát dva góly.

Co se ti po obratu na 2:1 honilo hlavou?

Říkal jsem si, že nesmíme zalézt a nechat je rozehrávat, že musíme hrát pořád aktivně, jak jsme hráli do gólu na 2:1. Bohužel, v posledních dvou minutách jsme se dostali pod tlak. Myslím si, že i paní rozhodčí to mohla písknout už dříve, přece jen to už byla 95. minuta. Možná jsme už doufali, že to zvládneme.

Ve druhém poločase jste jasně dali najevo, že o udržení se budete rvát do poslední minuty.

Dostali jsme gól, což pro nás byla rána. Kluci pak ukázali srdce a charakter, že to prostě chceme zlomit. Šli jsme za tím, myslím, že to bylo i vidět. Gól na 1:1 nám zvedl sebevědomí a věděli jsme, že když už jsme dali jeden, můžeme přidat i druhý. To se povedlo.

O cenné vítězství jste přišli až v páté minutě nastaveného času.

Musíme se naučit dohrát ty zápasy až do konce, do úplného finále, protože v posledních minutách jsme jich už ztratili několik. Například ten ve Vyškově.

Co se v té 95. minutě stalo?

Z levé strany přišel míč po zemi někde na penaltu, kde byl nepokrytý hráč. Ani nevím, odkud si odskočil, jestli od stoperů, nebo si tam naběhl. Střílel celkem zblízka, nohou jsem si na míč sáhl, ale už jsem ho nedokázal vytěsnit ven. Chybělo nám trochu štěstí, pak bychom to vítězství udrželi.

Zůstáváte poslední a pokud si chcete uchovat naději na záchranu, musíte uspět v Líšni.

Nám už teď ani nic jiného nezbývá. Potřebujeme dvakrát vyhrát, nejlépe už teď v Líšni a odpíchnout se od posledního místa. Do každého zápasu půjdeme s cílem vyhrát. Buďto to vyjde, anebo ne.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28