Články mládež

Mezinárodní turnaj ˝U12 Mladé talenty 2023˝

úterý 09. května. 2023 | Jana Zipserová
Během 5. ročníku mezinárodní akce se na stadionu Rudolfa Labaje proháněly týmy z Polska, Slovenska a domácího Moravskoslezského výběru.

FK TŘINEC se stal pořadatelem mezinárodního turnaje „U12 Mladé talenty 2023“. Své síly, proti českému výběru z Moravskoslezského kraje (MS KFS), přijely poměřit polské výběry z Katowic (Ślaski ZPN) a Krakowa (Malopolski ZPN), slovenský výběr přijel z Bánské Bystrice (Stredoslovenský FZ). Za českou stranu se bili také kluci třineckého klubu a to v počtu tří hrdinů. Již ostříleným a pravidelně nominovaným hráčem byl na pozici stopera se svou nepřehlédnutelnou výškou Luděk Bella, dále pak rychlý a hbitý levák Dominik Klar a třineckou nominaci uzavřel Viktor Klimek, který se trenérům zalíbil jako gólman.

Turnajem financovaným MS KFS projde okolo sedmdesáti potencionálních adeptů do sportovních akademií. Hráči jsou vybíráni nejen z ligových klubů, ale z celého Moravskoslezského kraje. Tento turnaj nadějných fotbalistů a fotbalistek se koná celkem čtyřikrát ročně, vždy u jednoho z výběrů. Akce se zahajuje Malopolski kraj, poté se účasti zhostí kraj Ślazki, následuje výběr ze Slovenska a závěrečná štace jde za Moravskoslezským krajem. Tímto turnajem vždy prochází talenti kategorie U12.


Výsledky turnaje:

MS KFS – Stredoslovenský FZ 1:2

MS KFS - Ślazki ZPN 2:6

MS KFS – Malopolski ZPN 1:5

"Kluci si mohli vyzkoušet, jak na tom jsou v porovnání s nejlepšími hráči našeho MS kraje, tak se zahraničními hráči.. Věřím, že tato zkušenost pro ně bude motivací do další práce na sobě samotných," uvedl vedoucí přípravek FK TŘINEC Jan Syrový.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28