Rozhovory

Nemůžeme dostávat dva góly za zápas, upozorňuje Lukáš Holík

úterý 09. května. 2023 | Redakce
Čtyři utkání mají třinečtí fotbalisté na to, aby unikli ze sestupového propadliště a uhájili druholigovou příslušnost. Klíčem k úspěchu je podle záložníka Lukáše Holíka zlepšit práci v defenzívě.

Vraťme se ještě do Jihlavy, kde jste nemohli nastoupit v ideálním složení…Poznamenala vás absence několika hráčů?

Někteří kluci nám nějakým způsobem chyběli, ale přesto si myslím, že ta základní sestava měla kvalitu. Dokázali jsme to tím, že jsme byli lepší. Určitě v první půli, kdy náznaků šancí jsme měli mnohem více než soupeř. Takové situace musíme proměňovat, abychom se dostali do vedení.

Co vám scházelo v koncovce, více klidu?
Asi takhle bych to řekl. Dostávali jsme se tam v dobrém počtu, měli jsme i přečíslení. Když už jsme měli dát finální nahrávku do vyložené šance, tak jsme ji bohužel nedali.

Bylo na Jihlavě patrné, že po čtyřech porážkách není v optimálním rozpoložení?
Myslím si, že to vidět bylo. Po celý zápas jsme byli aktivnější, vytvářeli jsme si přečíslení, ze kterých se mohly zrodit obrovské šance, ale ani jedno jsme nevyužili. Zápas v Jihlavě jsme neměli prohrát.

Abyste mohli na Vysočině pomýšlet na body, bylo potřeba udržet čisté konto?
Přesně tak. Jsme v situaci, kdy první gól zápasu musíme vstřelit my, abychom se dostali do klidu. Není možné, abychom v každém zápase inkasovali dva a více gólů. Takové zápasy se vyhrávali hrozně těžko.

Teď máte před sebou čtyři zápasy k odvrácení sestupu…
Je to tak. Poslední utkání musíme hodit za hlavu a teď nás čeká doma důležitý zápas se Spartou. Každý zápas je pro nás důležitý, hrajeme doma a potřebujeme vyhrát. Nic jiného se nepočítá.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28