Preview k zápasu

Třinec míří na Vysočinu. Čeká ho existenční zápas v Jihlavě

čtvrtek 04. května. 2023 | Redakce
Bitva o všechno se zítra vpodvečer uskuteční na stadionu Vysočiny Jihlava, kam k zápasu o pomyslných šest bodů zavítá Třinec.

Oběma celkům se v probíhajícím soutěžním ročníku příliš nedaří, byť celek z Vysočiny byl po podzimní části soutěže s 21 body na solidní osmé příčce. Třinečtí měli o tři body méně a byli čtrnáctí.

V jarní části soutěže Jihlava bodovala v pěti po sobě jdoucích zápasech, když zapsala čtyři remízy a jedno vítězství. V dalších čtyřech kolech si však nepřipsala ani bod a po posledním nezdaru v Prostějově přistoupila už ke čtvrté změně trenéra. Po Janu Kameníkovi, Ondřeji Smetanovi a dvojici provizorních koučů Michal Vávra – Tomáš Palinek se mužstva ujal David Oulehla.

Fotbalisté Třince jsou prozatím – spolu s Opavou – nejhorším celkem odvetné fáze soutěže. Nastřádali všeho všudy osm bodů – čtyři za výhru nad Varnsdorfem a remízu s béčkem Olomouce (pod trenérem Martinem Zbončákem) a další čtyři za vítězství nad Příbramí a remízu v Chrudimi (pod novým koučem Romanem Westem). Ve zbývajících jarních duelech vyšli bodově naprázdno, naposledy padli doma s Táborskem.

Budovat sebevědomí v naší pozici je velice obtížné. V zápasech s Příbramí a v Chrudimi jsme stoupali po schodech, ze kterých jsme spadli. Možná jsme to po dvou zápasech viděli až moc růžově a mysleli si, že to bude mnohem snadnější,“ připustil trenér třineckých fotbalistů Roman West.

Po utkání s Táborskem poukázal na to, že jeho celek se bude chtít odrazit od druhého poločasu, v němž měl jasně navrch. „Hráči ukázali srdce, charakter a touhu vyrovnat. Musíme takhle hrát od začátku, celých 90. minut,“ zdůraznil kouč.

Vzájemná bilance vyznívá jednoznačně pro Jihlavu, která zaznamenala 16 vítězství, pět remíz a jen dvě porážky při skóre 41:9. Na Vysočině Třinečtí jednou zvítězili, dvakrát remizovali a osmkrát prohráli (skóre 4:20). V Třinci uspěli taktéž jednou, třikrát se s Jihlavou rozešli smírně a osmkrát prohráli (skóre 5:21).

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28