Ohlasy po zápase

Remízy v Chrudimi si velmi ceníme, říká trenér West

pondělí 24. dubna. 2023 | Redakce
​Na stadionu Chrudimi, která je remízovým králem druhé nejvyšší soutěže, třinečtí fotbalisté uhráli bod. S nerozhodným výsledkem, který ke konci úvodního poločasu zařídili obránci, byl trenér Třince Roman West spokojen.

S jakým záměrem jste do utkání nastoupili?

V prvním poločase se nám dobře dařilo kombinovat odzadu. Chtěli jsme být trpěliví, vážit si míče. Vzhledem k tomu, že obě mužstva hrála ve středu, chtěli jsme soupeře unavit tím, že bude běhat bez balónu. Snažili jsme se držet míč, nezbavovat se ho a obehrávat to přes gólmana a stopery, abychom šetřili síly a čas. Hra se nám dařila. V prvním poločase jsme si vytvořili i několik možností, jednu měl Holík, po standardce zakončovali Turyna s Omastou. Myslím si, že jsme měli udeřit, z těch šancí šlo dát gól, což se nám nepodařilo.

Naopak z velmi nenápadné akce skórovala Chrudim. Jak se podle vás celá situace zrodila?

V prvním poločase jsme velmi dobře bránili, soupeře jsme nepustili do žádné šance, ale po centru jsme si dali smolný vlastní gól, což bylo nepříjemné. Náš hráč to měl z první odpálil pryč, soupeř ho rozhodil a on si to srazil rukou do brány. Naštěstí jsme dobře zareagovali, Holík dobře zahrál přímý kop a Foltyn se nádherně trefil hlavou do šibenice. Vyrovnání do poločasu bylo důležité. A taky zasloužené, protože jsme lépe kombinovali a měli tři gólové možnosti.

V poločase jste sáhl ke dvěma změnám v sestavě. Jednalo se o taktický záměr?

Chtěli jsme hru oživit střídáním, poslali jsme na hřiště dva čerstvé hráče. Zápasy šly v rychlém sledu, energie hráčům ubývá. Soupeř reagoval úplně stejně.

Ve druhém poločase se soustředili především na udržení nerozhodného stavu?

Druhým poločas byl z naší strany bez vyložené možnosti. Domácí měli kolem 60. minuty dvě šance, kdy nás podržel, stejně jako doma s Příbramí, brankář Adamuška. Rovněž bych chtěl vyzvednout Holíka, který ožil po přesunutí na pozici deset. Byl u všech tří gólů, které jsme dali. Buď gól dál, nebo u něho asistoval. Vzadu velmi odvádí dobrou práci Foltyn, na hrotu zase Juřena. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za charakter, srdce, týmovost bojovnost. Zvládlo to velice dobře a my si bodu musíme cenit, protože v Chrudimi se hraje hrozně těžko, z různých důvodů to bylo jedno z nejtěžších venkovních utkání. Domácí výborně brání, není snadné si vytvořit šanci. Příbram dostala v Chrudimi trojku, Karviná pětku, takže z toho pohledu je výsledek 1:1 velmi cenný. Podpoří naše sebevědomí, které jsme si vybudovali po domácím zápase s Příbramí. Věřím, že bod je další krůček k tomu, abychom si pozvedli sebedůvěru.

Z posledních dvou zápasů máte čtyři body. Co na to říkáte?

Byli jsme na sestupové pozici, takže to nebylo pro nás jednoduché. Věděli jsme, že potřebujeme bodovat, a to nás čekal těžká zápas s Příbramí, která vedla. Navíc do Třince přijela s uzdraveným Wágnerem, je to hráč, který dovede dát gól, je silný ve hře i při standardních situacích. Z toho pohledu byl zápas hrozně těžký, ale my jsme ho zvládli. Bodem jsme na něj navázali v Chrudimi. Je to dobrý rozjezd, ale musíme zůstat pokorní, pracovat dál a zvládnout utkání doma s Táborskem. Pokud by se to povedlo, bylo by to skvělé.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28