Preview k zápasu

Fotbalisté Třince míří do Chrudimi

pátek 21. dubna. 2023 | Redakce
Chrudim, která je prozatím remízovým králem druhé nejvyšší soutěže, bude dalším soupeřem třineckých fotbalistů. V utkání, které bude mít výkop zítra v 10.15 hodin, se hosté pokusí oplatit Středočechům podzimní porážku na domácím trávníku.

Chrudim si počátkem října z Třince odvezla vítězství 2:0 díky trefám Firbachera a Juliše. Lépe se jí povedl také celý podzim, po jeho skončení byla s 23 body šestá. Na čtrnáctý Třinec měla k dobru pět bodů.

Na jaře parta trenéra Radka Kronďáka hrála dvakrát bez branek a v dalších třech utkáních uhrála plichtu 1:1. Sérii šesti remíz přerušila až proti Opavě, kterou doma udolala 1:0. Vzápětí prohrála v Karviné 1:2. V průběžném pořadí soutěže je osmá s 31 body.

Je to nepříjemný soupeř, velmi dobře brání, v deseti hráčích pod balónem. Hrají to z bloku, těžko se k nim dostává, je to většinou zápas bez šancí. Rozhoduje jedna dvě příležitosti, kdo je promění, ten vyhraje. Chrudim hraje nepříjemný účelný fotbal. Kdo si proti ní vytvoří příležitost, musí být produktivní, jinak nemá šanci uspět,“ prohlásil na adresu soupeře trenér Třince Roman West.

Třinec za Chrudimí zaostává o šest bodů. Na jaře na domácí půdě nastřádal sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu, na cizích hřištích vyšel třikrát naprázdno. Statistiku venkovních utkání by si Třinečtí rádi vylepšili. Vyhráli pouze jediné, třikrát uhráli nerozhodný výsledek, což znamená, že jsou prozatím druhým nejhorším týmem na cizích hřištích.

Sebevědomí, které jsme nabyli doma po Příbrami, chceme prodat v dalším zápase. Do Chrudimi se jedeme porvat o body, ve vyrovnané tabulce potřebujeme sbírat body v každém zápase,“ pokračoval Roman West.

Utkání v Chrudimi povede sudí Karel Rouček společně s asistenty Martinem Leškou a Nikolou Šafránkovou.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39