Rozhovory

Je to motivace do další práce, říká Marián Tandara

čtvrtek 13. dubna. 2023 | Redakce
Po delší době oblékl reprezentační dres třinecký fotbalista. Marián Tandara nedávno hájil barvy slovenské jednadvacítky na turnaji Antalya cup v Turecku.

Jak se s odstupem času díváš na turnaj v turecké Antalyi?

Byl to turnaj čtyř zemí, povedlo se nám ho vyhrát. V kategorii U 21 se tvoří nový kolektiv, byli jsme spolu poprvé. I proto jsme byli velmi šťastní, že jsme na turnaji zvítězili.

Zasáhl jsi do všech tří zápasů. Jak je hodnotíš?

I když v Třinci naskakuji na křídle, v reprezentaci jsem hrál na svém obvyklém postu – na pravé obraně. Mezi oběma posty není příliš velký rozdíl. Snažím se hrát, tak, abych byl mužstvu platný. V prvním zápase jsem nastoupil od začátku, odehrál jsem 45. minut, ve druhém jsem nastoupil a 30. minut a v posledním na 60. Bylo nás tam celkem hodně, trenéři se snažili, aby každý z nás měl přibližně stejnou minutáž.

Jaká byla úroveň těch utkání?

Řekl bych, že utkání měla vyšší tempo než třeba ve druhé lize, a i kvalita hry byla větší. Se svým výkonem jsem byl vcelku spokojen. Motivovalo mě to k tomu, abych na sobě makal ještě více.

Byla to tvoje první reprezentační zkušenost?

Ne. Reprezentoval jsem pravidelně od kategorie U 15 až do U 19. Jedenadvacítka je trochu skok, protože na Slovensku nemáme kategorii U 20. Musel jsem čekat na příležitost a jsem rád, že si mě trenéři na kemp vybrali a já se jim mohl předvést.

Dali ti příležitost na základě tvé bilance v zimní přípravě, kdy jsi dal jeden gól a přidal šest asistencí?

Když jsme s Třincem hráli v Žilině, trenéři jednadvacítky se na ten zápas byli podívat. I nadále mě pak sledovali, povolali mě i na základě zimní přípravy, kdy se mi docela dařilo.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28