Ohlasy po zápase

Neotevřeli jsme obranu soupeře, litoval kouč Zbončák

neděle 09. dubna. 2023 | Redakce
Štěstí třineckému mužstvu v remízovém zápase s rezervou Olomouce příliš nakloněno nebylo. Trenéři Martin Zbončák se Zdeňkem Cieslarem museli oželet útočníka Daniela Turynu, navíc během prvního poločasu opustili trávník kapitán Jakub Habusta a stoper Dominik Straňák.

V případě vítězství byste bodově záložní celek Olomouce dostihli….

Chtěli jsme vyhrát za každou cenu, protože jsme věděli, že bychom se na Olomouc dotáhli. Opticky jsme měli více ze hry, ale bylo těžké se tram dostávat, protože soupeř zodpovědně bránil, přesouval se, moc nás nahoře nepresoval, spoléhal na brejky, protože má rychlé hráče. V prvním poločase jsme měli pološance nebo náznaky šancí, ty jsme bohužel nevyužili.

První půle skončila bez branek, v úvodu druhé jste inkasovali brzký gól…

Chtěli jsme především ubránit čisté konto. Nechtěli jsme dopustit, aby Sigma šla do vedení, protože to by jí ještě více hrálo do not. Bohužel, znovu jednoduchá situace – nákop po lajně, potom centr a nakonec míč prošel až na zadní tyč, kde to Kramář zavřel. To už jsem tušil, že to bude veliká komplikace, protože soupeř získal sebevědomí a ještě více spoléhal na brejky. Hrál velmi dobře a zodpovědně zezadu, my jsme se tam nemohli dostat. Zkoušeli jsme to obehrávat, po stranách, ale soupeř vykrýval prostory a hrál velice zodpovědně. V závěru jsme už otevřeli hru a vícer nakopávali míče. Vždycky to hrozilo nějakým brejkem soupeře, ale naštěstí nás ani jednou nepotrestali, byť Fialova hlavička byla velmi nebezpečná. Nakonec utkání skončilo asi zaslouženou remízou. Opticky jsme měli více ze hry, tlačili jsme se do koncovky, ale soupeř nám to velmi dobře zavřel. Bylo to těžké utkání.

Souhlasíte s Martinem Foltynem, který řekl, že ve druhém poločase jsme předvedli málo na to, abyste mohli pomýšlet na vítězství?

Ano, souhlasím. Hráče jsme o přestávce nabádali, že tam musí být více centrů i více střel. Spoléhal jsem na to, že vyvineme větší tlak, ale až na pár situací, jsme se tam nedostali a soupeřovu obranu neodemkli. Pak už je to na hráčích, jak jsou odvážní a na kolik si věří.

Jako třeba Lukáš Hrdlička?

Přesně tak. Vzal to na sebe, vystřelil a byl z toho hezký gól.

Vnímáte jako oslabení vynucené střídání Habusty a Straňáka a absenci distancovaného Braka?

Ano, ztratili jsme výšku. Narušilo nám to plány, protože jsme chtěli prosadit se ze standardní situace. Pak už jsme po standardkách nebyli nebezpeční. Už dlouho se nám nestalo, že bychom v prvním poločase museli střídat dva hráče, ale takový je prostě fotbal.

Jistě by se vám hodil i zraněný útočník Daniel Turyna...

Turyna by se nám určitě hodil. Bohužel, opět má zdravotní problémy. Myslím si, že to bylo utkání pro něho, možná by se dokázal prosadit právě on.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28