Preview k zápasu

Olomouc musíme porazit, říká Tomáš Omasta

pátek 07. dubna. 2023 | Redakce
V důležitých záchranářských utkáních, které je čekají, budou třinečtí fotbalisté sázet na Tomáše Omastu, který se vrátil po zranění. Naskočit by měl i do zítřejšího domácího utkání s rezervou Olomouce, které má výkop v 10.15 hodin.

Na hřiště jsi se vrátil po pětiměsíční pauze, odehrál jsi zhruba čtvrt hodiny. Tříslo se neozvalo?

Ne, bylo to úplně v pohodě. Při hře jsem je nevnímal vůbec, akorát někdy po tréninku jsem cítil, že je trochu namožené. Ale už je to v pořádku.

Jak náročné je dostat se zpátky do formy po několikaměsíční pauze?

Nějaká cesta mě ještě čeká, ještě to bude chvíli trvat. Pracuji na tom s kondičním trenérem, síla se postupně vrací. Tréninků jsme měli hodně, ještě v tom pokračujeme. Pořád makám.

Do utkání jsi naskočil ve Vlašimi. Ve chvíli, kdy jste už prohrávali 4:0.

Myslím si, že jsme soupeři nabídli výhru hrozně jednoduše. Byl šikovný, už za stavu 2:0 to pro nás bylo těžké. Vznikla tam situace, kdy jsme snížili na 3:1, ale gól nám neuznali. Kdyby gól platil, možná bychom s tím utkáním mohli ještě něco udělat. Domácím utkání sedlo, skoro pokaždé, když vystřelili na bránu, dali gól.

Nejtěžší porážku sezony vám uštědřil fotbalově nejsilnější protivník?

Asi ano. Individuálně byli opravdu velice šikovní, věřili si na míči. Brzo vedli už 2:0, sebevědomí se jim ještě narostlo a v určitých momentech předváděli opravdu hezké věci.

Zítra dopoledne vyzvete béčko Olomouce, na jehož hřišti jste na podzim uhráli bezbrankovou remízu.

Sezona je v plném proudu, musíme se na Sigmu pečlivě připravit, vyvarovat se chyb. Doma prostě musíme vyhrát.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28