Ohlasy po zápase

V kabině bylo dusno, prozradil kouč Martin Zbončák

neděle 02. dubna. 2023 | Redakce
Po prohře na stadionu Vlašimi, která Třinci vrátila podzimní porážku, byl trenér Třince Martin Zbončák na své svěřence pořádně nazlobený. „Takové chyby do profesionálního fotbalu nepatří,“ mračil se.

Třinečtí fotbalisté nezachytili nástup domácích, po půlhodině už za hráči spod bájné hory Blaník zaostávali o tři góly.

Moc dobře jsme si byli vědomi toho, že individuální kvalita některých hráčů Vlašimi je na vysoké úrovni. Jsem naštvaný, protože z prvních dvou šancí domácích jsme dostali dva góly. Padly po velikých individuálních chybách. Tohle se nesmí stávat. Ve druhé lize, v profesionálním fotbale, si takové chyby, které předcházely gólům, nemůžeme dovolit. Kvůli tomu jsem naštvaný. Během 15 minut to bylo 2:0, soupeři narostla křídla a sebevědomí. Pak jsme dostali další gól z přímého kopu. Situaci, která mu předcházela – dlouhý nákop za obranu – jsme měli řešit úplně jinak. Nechci říct, že bylo po zápase, ale při současné formě Vlašimi bylo těžké s výsledkem něco udělat,“ ohlédl se za prvním poločasem hlavní trenér třineckých fotbalistů Martin Zbončák.

S předvedenou hrou nebyl spokojen, o přestávce nechal v kabině Samiece, Kaniu a Slaninku. Místo nich poslal do boje Hrdličku, Hýbla a Gembického. Trenér přeskupil řady, jeho celek začal hrát na dva útočníky.

V kabině bylo dusno, mezi kluky proběhla výměna názorů. Sami moc dobře věděli, že takové individuální chyby se nesmí stávat. Snažili jsme se s výsledkem něco udělat. Hráli jsme na dva útočníky, chtěli jsme dát kontaktní gól. Jak jsme otevřeli hru, rychlí hráči soupeře začali chodit do brejků. Vlašim nás po krásné akci potrestala čtvrtým gólem z brejku. Měli jsme tam nějaké situace, díky kterým jsme mohli výsledek zkorigovat. Vždy nám však něco chybělo, krok nebo lepší řešení finální fáze. U videa si opět ukážeme, co nás sráží,“ dodal Martin Zbončák.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28