Preview k zápasu

Vlašim – kombinačně nejsilnější tým, tvrdí kouč Martin Zbončák

pátek 31. března. 2023 | Redakce
Zvedající se Vlašim bude prvním soupeřem třineckých fotbalistů po reprezentační přestávce. Utkání má výkop v sobotu v 16.30 hodin.

Do probíhajícího soutěžního ročníku vlašimští fotbalisté vstoupili nejhůře, jak mohli. Prohráli s Jihlavou, Karvinou, Líšní, béčkem Sparty a Opavou. Následoval zápas v Třinci, kde prohráli 4:0.

V dalším utkání smázli Prostějov 6:1, prohráli na Dukle a poradili si s béčkem Slavie. Forma Vlašimi i nadále stoupala – po nezdaru ve Varnsdorfu remizovala s Příbramí, vyhrála v Olomouci nad béčkem a rozešla se smírně s Vyškovem a Táborskem.

V posledních dvou utkáních podzimu Vlašim vyzrála na Chrudim i na Karvinou. Jaro začala prohrou v Líšni, ale díky výhrám nad Opavou a rezervou Sparty se dostala na 24 bodů a poskočila na 7. místo tabulky.

Pokud by třinečtí fotbalisté příjemně překvapili a potěšili své příznivce vítězstvím, bodově by se protivníkem srovnali. Jsou si však vědomi toho, že je na stadionu v Kollárově ulici nic snadného nečeká.

Ve Vlašimi chceme předvést výkon, který povede k bodům. Tabulka je tak vyrovnaná, že potřebujeme bodovat. Víme, že na domácím hřišti jsme silnější, ale připravujeme se tak, abychom přivezli body i z Vlašimi,“ řekl hlavní trenér Třince Martin Zbončák.

Ve Vlašimi nenastoupí stoper Martin Foltyn, který si odpyká jednozápasový trest za čtyři žluté karty. Domácím bude ze stejného důvodu scházet John Solomon.

Vlašim beru jako nejkombinačnější mužstvo celé druhé ligy. Hraje na riziko v rozehrávce, soupeře při jeho rozehrávce presuje vysoko v sedmi hráčích, ze všeho se snaží vyjet fotbalově. Vlašim má mladé kluky, kteří si v tomto ohledu věří. Musíme soupeře důrazně napadat, vytvořit na něho tlak, aby neměl prostor. Věřím, že kluci to nadšení, agresivitu, chuť a energii, kterými oplývali v domácím zápase, přenesou i do Vlašimi,“ pokračoval Martin Zbončák a vyzvedl kvality Jana Suchana, který je s 11 góly druhým nejlepším střelcem soutěže.

Utkání ve Vlašimi budou řídit rozhodčí Vít Zaoral, Petr Caletka a Stanislav Pochylý.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28