Aktuální zprávy

Jiří Adamuška se vrátil ve velkém stylu

pátek 24. března. 2023 | Redakce
Velkého vítězství v utkání s Varnsdorfem dosáhl brankář třineckých fotbalistů Jiří Adamuška. Poté, co se zotavil ze závažného zranění kolene, po roce a třech dnech hájil bránu svého mužstva v mistrovském utkání.

Středa, 15. března, utkání Třinec versus Chrudim (2:1). Po půlhodině hry Jiří Adamuška stahuje centr z rohového kopu a kácí se na zem. „Špatně jsem došlápl a hned jsem cítil, že je něco špatně. Opět pravé koleno. Poprvé jsem měl křížový vaz pouze natržený, tentokrát se už utrhl úplně,“ zavzpomínal na nepříjemný okamžik.

V květnu podstoupil operační zákrok, po kterém se několik měsíců dával dohromady. „Měsíc jsem chodil pouze o berlích, to jsem na nohu nemohl došlápnout. Od dalšího měsíce jsem začal jezdit na kole a zvyšovat zátěž. Do posilovny jsem se dostal až někdy v srpnu. Bylo to závažné zranění, návrat nemělo cenu uspěchat,“ pokračoval.

Služebně nejstarší fotbalista Třince přiznal, že měl obavy, zda vůbec bude moci pokračovat v kariéře. „Jelikož se jednalo o obrovský zásah do už jednou operovaného kolena, nebylo jisté, zda se k fotbalu vrátím. Zatímco doktoři byli pozitivní, já černé myšlenky měl. Nebyl jsem si jistý, zda to bude stoprocentní, zda se koleno zahojí. Podržela mě manželka, v nejtěžších chvílích mi byla oporou,“ prozradil.

Zdárně probíhající rekonvalescence Adamušku přivedla na jiné myšlenky. „Během listopadu jsem se zapojil do tréninku s třineckým mužstvem, byť jen v omezeném režimu. Byl jsem znovu s klukama v kabině, to mě psychicky nakoplo a dodalo mi síly k návratu. Co koleno snese, jsem si vyzkoušel jsem na soustředění, kde jsme měli třífázové tréninky. Dostalo zabrat, ale všechno bylo v pořádku,“ oddychl si.

Během zimní přípravy se zkušený gólman vrátil do kádru a dohodl se s klubem na nové smlouvě. V generálce s Prostějovem, na Dukle i na Slavii chytal Lukáš Hasalík, ale proti Varnsdorfu dostal šanci Adamuška. „Trenéři chtěli pozměnit se stavu na několika postech a dát tak týmu nový impulz. Ve středu jsem se dozvěděl, že nastoupím já. Potřebovali jsme vyhrát a bylo nám úplně jedno, jestli bude v bráně Hasalík nebo Adamuška,“ zdůraznil gólman.

Dlouho sahal po čistém kontu, o které jej hosté připravili pět minut před vypršením řádné hrací doby. I přesto nakonec se svým týmem slavil zasloužené vítězství. „Prvním ze šesti zápasů jsme se dobře nastartovali a doufám, že to tak bude pokračovat. Zápasy před našimi diváky budou rozhodovat, domácí body jsou nejdůležitější. Příště bychom rádi uspěli ve Vlašimi,“ uzavřel Jiří Adamuška.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28