Rozhovory

Martin Slaninka: Těší mě, že jsem v Třinci

úterý 21. března. 2023 | Redakce
Nejlepším možným způsobem se uvedl levý obránce Třince Martin Slaninka. Zimní posila z Bánské Bystrice vsítila vedoucí branku třineckého mužstva.

Přišel jsi krátce před startem sezony. Jak se tvůj přesun z Bánské Bystrice do Třince zrodil?

Přišel jsem a odehrál zápas s Púchovem. Trenéři mi po něm řekli, že by byli rádi, kdybych zůstal. Domluvili jsme se, takže mě těší, že jsem tady.

Třinec je tvým třetím druholigovým působištěm. Dříve jsi kopal ve Frýdku-Místku a v Prostějově…

Přesně tak. A musím říct, že mě těší, že jsem dostal od trenérů šanci, protože soutěžní zápas jsem nehrál už půl roku. Jsem jim opravdu vděčný.

První utkání jsi odehrál proti béčku Slavie, byť to bylo jen deset minut.

Maťo Hýbl měl nějaké zranění, takže asi proto. Teď jsme byli celý týden v napětí, kdo z nás bude hrát. Trenér nakonec ukázal na mě.

Jak jsi viděl situaci, po které jsi otevřel skóre?

Trenér nás nabádal, aby krajní obránci podporovali útok a zavírali zadní tyč. Jursič dal výborný centr, já se tam dostal a povedlo se mi míč dobře trefit.

Jak hodnotíš utkání s Varnsdorfem?

Myslím si, že první poločas jsme odehráli velice dobře, měli jsme hodně šancí. Drželi jsme míč, kombinovali jsme, byli jsme prostě lepší. Ve druhém poločase to už byl spíše boj, přesto si myslím, že jsme odvedli dobrou práci. Měli jsme spoustu šancí, škoda, že jsme nerozhodli už dříve. Pokud takhle budeme pokračovat, budeme body budou přicházet.

Soupeřům jste dali zřetelně najevo, že s vámi musejí počítat?

Jasně. Uplynulý týden byl jiný, objevily se různé tlaky. Ty ale k fotbalu patří, zažil jsem to už ve Frýdku-Místku i v Seredi, kde jsme také hráli o záchranu. S Varnsdorfem jsme potřebovali vyhrát. Myslím si, že každý z nás se na zápas připravil v hlavě na sto dvacet procent. Ukázali jsme, že jsme tým, že půjdeme za záchranou.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28