Preview k zápasu

Do Třince míří Varnsdorf

čtvrtek 16. března. 2023 | Redakce
Druholigové fotbalové jaro konečně dorazí také do Třince. V sobotu od 10.15 hodin třinečtí fotbalisté nastoupí proti Varnsdorfu.

Severočeši si v letošním ročníku Fortuna:Národní Ligy vedou velice zdatně. Doposud vyhráli osm utkání, čtyřikrát si s protivníkem podali ruku na znamení výsledkového smíru a v pěti případech našli přemožitele.

Mají 28 bodů pří skóre 26:19 a v tabulce jsou na průběžném pátém místě. Na vedoucí Příbram ztrácejí šest bodů.

Poslední vzájemný zápas vyzněl lépe pro fotbalisty Varnsdorfu, kteří zásluhou gólově plodné desetiminutovky Třinec pokořili 3:0.

Na jaře si mužstvo trenéra Miroslava Holeňáka přivezlo remízu 1:1 z Prostějova. Proti Dukle vinou nezpůsobilého terénu nenastoupilo.

Celek trenérů Martina Zbončáka a Zdeňka Cieslara má opačné starosti. Ještě více je umocnily úvodní porážka 2:0 na stadionu Dukly Praha a další nezdar na půdě béčka Slavie, kde prohráli 3:1.

Dvě prohry třinecké fotbalisty srazily na poslední místo tabulky. Mají 18 bodů, nicméně na dolní střed tabulky ztrácejí pouze tři body. Vítězství by jim pomohlo odpoutat se z posledního místa.

Po nepovedeném začátku jara, kdy jsme prohráli oba zápasy, si všichni moc dobře uvědomujeme, že jsme v těžké situaci. Hráči jsou na utkání stoprocentně připravení. V sobotu to bude vypadat úplně jinak, než v úvodních dvou jarních zápasech. Doma musíme být silní, ostatně moc dobře víme, že cesta k záchraně povede přes úspěchy na domácím hřišti,“ zdůraznil sportovní manažer FK Třinec Marek Čelůstka.

Sobotní střetnutí bude řídit trojice rozhodčích Lukáš Raplík, Zdeněk Arnošt a Jakub Mojžíš. Na utkání, kterým třinecký klub spouští kampaň „Nahraj na novou šanci. Daruj kostní dřeň“ zaměřenou na boj proti leukémii, mají diváci vstup zdarma.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28