Rozhovory

Hráči musejí být zodpovědnější, říká Marek Čelůstka

středa 15. března. 2023 | Redakce
Neplodná koncovka, hrubé chyby a nedostatek zodpovědnosti při bránění stojí podle sportovního manažera FK Třinec Marka Čelůstky za současným nelichotivým postavením v tabulce.

Proti Dukle i Slavii jste inkasovali dva slepené góly ve 46. a 48. minutě. Co si o tom myslíte?

Celkově děláme chyby, které navazují jedna na druhou. Zahráváme rohový kop a místo toho, abychom odražený míč vrátili před bránu, dáváme ho dozadu, až skončí u gólmana. To bylo špatně. Na začátku druhého poločasu jsme totálně zaspali ve dvou situacích. Bohužel, znovu se to opakovalo. Nasazení už ale bylo lepší než na Dukle.

Se dvěma porážkami na úvod jara jste nepočítali, souhlasíte?

Máme nula bodů a nebudeme se za nic schovávat – situace není dobrá. A hráči to teď pocítí. Jak říkám, není to dobré, ale do konce soutěže zbývá 12 kol. Tabulka je naštěstí hodně vyrovnaná, takže jsme pořád ve hře.

Vstup do sezony jste měli slušný, ale od září vám to výsledkově moc nejde. Jak si to vysvětlujete?

Myslím si, že tím nejdůležitějším faktorem je střílení gólů. Do čeho jsme na podzim kopli, z toho byl gól. Zápasy jsme vyhrávali a bodovali jsme. Teď to tak není. Na Slavii měl gólovku Venca Juřena, ale ani pořádně netrefil míč. Stačilo přehodit gólmana. Kdybychom kolikrát aspoň ohrozili bránu, ale my ani to neděláme. Slavia má mladý mančaft, nasadila hráče z áčka, ale pak sestavu prostřídala. Pořád jsem věřil, že když snížíme na 3:2, jsme schopni aspoň zremizovat. Bohužel, přestali jsme dávat góly, neproměníme velké šance.

A navíc dostáváte spoustu branek. V přípravě to byly tři góly za tři minuty v mistrovských utkáních dva góly za tři minuty. V čem podle vás spočívá největší problém?

Hráči musejí být více zodpovědní. Chyby, kterých se dopouštíme, jsou velké. Třeba druhý gól proti Slavii – hráč z levé strany jednoduše odcentruje, další hráč na zadní tyči hlavičkuje úplně sám, náš obránce s ním ani nejde do souboje. Je to o osobní zodpovědnosti. Říkáme si to pořád dokola, ale stále se to opakuje. První, druhou i třetí situaci třeba provedeme správně, ale pak nás soupeř stejně potrestá. A když soupeř náhodou na chvíli vypne, my ho nepotrestáte. V tom je největší rozdíl.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28