Rozhovory

Opakovala se Dukla, posteskl si Jakub Habusta

úterý 14. března. 2023 | Redakce
Po nevydařeném utkání s béčkem Slavie kapitán třineckých fotbalistů Jakub Habusta neskrýval rozčarování. „Sráží nás naše chyby. Musíme to zlomit poctivou prací,“ řekl.

Blížil se průběh prvního poločasu vašim představám?

Myslím, že byl vcelku vyrovnaný. Do utkání jsme vstoupili dobře. Sice jsme inkasovali, ale odpověděli jsme gólem. Byli jsme vyhecovaní, dobře jsme bránili, soupeře jsme dostupovali, byli jsme agresivní. Hráli jsme zodpovědně, co jsme si předem řekli, to jsme plnili.

Co se stalo v úvodu druhého poločasu?

Přijdeme na druhý poločas a znovu se opakuje Dukla Praha. Ten zápas jsme viděli na videu, chtěli jsme si z něho vzít ponaučení. Říkali jsme si, že musíme zachytit začátek. Nevím, co se stalo…Špatná rozehrávka, místo abychom jen míč jednoduše podkopli a dali ho za obranu, ztratíme míč. Během tří minut jsme dostali dva góly a proti takovému mužstvu se už pak s tím těžko něco dělá.

Rezerva Slavie si už vedení nenechala vzít.

Je to hrozná škoda, protože v našich silách rozhodně bylo tady minimálně bodovat. V obou jarních zápasech nás srazily naše chyby.

Co teď s tím?

Musíme se z toho vyhrabat sami, nic jiného nám ani nezbývá. Musíme si to pořádně zanalyzovat, připravit se na další zápas a udělat všechno pro úspěch. Jiná cesta nevede. Musíme si uvědomit, o co hrajeme, dát do toho všechno a další zápas za každou cenu urvat. Už není čas.

Zacloumá s vámi pád na poslední příčku?

Jsem tady třetím rokem a pořád je ta situace stejná. Už mě to nebaví. Štve mě to. Přál bych si, abychom se z toho dostali – tréninkem, prací. Musíme zlepšit všechno, útočnou i obrannou fázi. Všechno musí být lepší, v sobotu to musí být vidět.

Na závěr něco pozitivního. Co říkáš na útulný stadiónek v Horních Počernicích?

Hezký stadion, dobře připravená hrací plocha. Zdejší hřiště moc dobře znám, kdysi jsme tady se Sigmou Olomouc hrávali dorosteneckou ligu.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29