Ohlasy po zápase

Kouč Zbončák: Dukle jsme nabídli výhru na zlatém podnosu

neděle 05. března. 2023 | Redakce
V jarní premiéře fotbalisté pražské Dukly oplatili Třinci porážku z prvního vzájemného utkání. „Zápas jsme si pokazili během dvou minut,“ posteskl si trenér Třince Martin Zbončák.

Na Dukle jste nenastoupili v ideální sestavě, museli jste se obejít bez několika marodů.

V týdnu se nám zranil Tandara, se kterým jsme počítali do základní sestavy, protože v přípravě se mu dařilo a patřil k příjemným překvapením. Šanci si zasloužil, bohužel ale vypadl. To byl jeden problém. Druhým bylo to, že se nám 22. února zranil Turyna a od té doby netrénoval a nehrál ani generálku. První plnohodnotný trénink absolvoval den před utkáním. Pokud by byl zdravý, v základní sestavě by nastoupil, ale byl by to veliký risk. Nakonec jsme ho na hřiště poslali, ale báli jsme se, že si zranění obnoví.

S jakým taktickým záměrem jste šli do utkání?

Snažili jsme se vycházet z obranného bloku, chtěli jsme se dostávat dopředu po stranách, pomáhat si míči za obranu. Kluci se o to snažili, ale Dukla si to hlídala. V prvním poločase nás dvakrát zachránil Hasalík, v obou případech to bylo po standardních situacích, kdy zakončoval Kozma. V první půli jsme měli šance i my, kdy po rohu Foltyn hlavičkoval těsně vedle a Juřena v těžké pozici poslal hlavou mimo centr Hýbla.

Úvod druhého poločasu vám utekl. Čím si to vysvětlujete?

Přestože se kluci hecovali a my je upozorňovali, že vstup do druhého poločasu bude důležitý, zažili jsme katastrofální úvod. Dostali jsme dva góly ze dvou banálních situací – po autu, kdy jeden hráč zaspí a pak po standardní situaci – po dlouhém nákopu téměř z poloviny hřiště. Náš hráč tu situaci znovu špatně vyhodnotil. Byl to šok, po našich banálních chybách získala Dukla dvoubrankový náskok. Chvíli nám trvalo, než jsme se oklepali.

Přeskupili jste řady, začali jste hrát na dva útočníky…

Ve druhém poločase se už Dukla nedostala do žádné vyložené šance. A my, ač jsme se snažili, pořád nám něco chybělo. Jsem zklamaný, protože jsem to viděl jako remízový zápas. Naší nekoncentrovaností jsme Dukle nabídli vítězství jak na zlatém podnosu. Pokud by nás přehrála pomocí kombinačních akcí, díval bych se na to jinak. Zápas jsme si pokazili během dvou minut, a to mě štve nejvíce.

Překvapila vás něčím Dukla?

Bylo to vyrovnané utkání, v němž nikdo nechtěl udělat chybu. Pro oba celky bylo velice důležité, vyskytly se tam chyby, což je v úvodu jara pochopitelné. Říkali jsme si, že pokud neinkasujeme, tak si odvezeme aspoň bod. Je smutné, že jsme prohráli vinou banálních chyb. Snad se z toho oklepeme.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28